Συνελήφθη η μητέρα των τριών κοριτσιών που κατηγορείται για ανθρωποκτονία 

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας • Συνεχίζεται η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς η δικογραφία μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

O εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά της 33χρονης μητέρας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το τμήμα Ανθρωποκτονιών στην Εισαγγελία.

H μητέρα των τριών κοριτσιών –η οποία συνελήφθη βάσει σχετικού εντάλματος–, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια πρόκειται να οδηγηθεί στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ζήτησε να συλληφθεί η 33χρονη ως επικίνδυνη για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων. Μετά τη μελέτη της δικογραφίας και την άσκηση της κακουργηματικής ποινικής δίωξης για τον θάνατο του παιδιού, η Εισαγγελία ζήτησε από τον ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση, να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της μητέρας με βαρύ σκεπτικό και βασικό επιχείρημα ότι εφόσον «είναι ικανή να σκοτώσει το παιδί της τότε είναι ικανή να σκοτώσει και άλλους».

Διαβάστε ακόμη  Αναγνώρισε τα λάθη του και ανοίγει νέο κεφάλαιο ο Β.Λαμπάκης 

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι από τις έρευνες δεν προέκυψαν παθολογικά αίτια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, εντοπίστηκε όμως μια ύποπτη φαρμακευτική ουσία (κεταμίνη) στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, η οποία δεν δόθηκε από γιατρούς.

Η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται.

Πηγή efsyn.gr