Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου – Άρπαξε ρολόι χρηματικής αξίας 24.000 ευρώ

Συνελήφθη στην Τουρκία ο Μέγας Αρχιμανδρίτης και Αρχειοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κλέβει ρολόι τεράστιας αξίας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

O Αρχιμανδρίτης βρέθηκε σε καταστήματα με ακριβές αντίκες, όπου το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας τον «συνέλαβε» να κλέβει ένα ρολόι του 18ου αιώνος αξίας 500.000 τουρκικών λιρών, δηλαδή 24.000 ευρώ.

Οι τουρκικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο αλλά του επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, το περιστατικό έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις με τη κοινή γνώμη να βλέπει σε πρώτο πλάνο τις δεξιότητες του Αρχιμανδρίτη.

Το σκάνδαλο ίσως έχει προεκτάσεις μέχρι και την Ουάσιγκτον, καθώς ο Αρχιμανδρίτης έχει οριστεί υπεύθυνος για τη συνεργασία με το Μουσείο της Βίβλου που βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από το ρεπορτάζ Τουρκικού μέσου ενημέρωσης, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου την στιγμή της κλοπής, όπως αυτή αποτυπώνεται καρέ, καρέ, μέσω του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του καταστήματος με τις αντίκες στην γείτονα χώρα, το οποίο και τον συνέλαβε επ’ αυτοφώρω….

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Όπως μεταδίδει ο «Εθνικός Κήρυκας», μπήκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίσθηκε με παρέμβαση της Αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σε αργία επ’ αόριστον

Ο Πατριάρχης, έθεσε τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σε αργία επ’ αόριστον.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης ανάμεσα στα άλλα, είπε, πως, «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής κι έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Ο καθηρημένος αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Σύμφωνα με πηγές εκ των έσω του Φαναρίου, ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο Ιντερνέτ

Πηγή: aftodioikisi.gr / tribune.gr