Συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με στόχο την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, συνάντησε εχθές τον Τούρκο ομόλογο του, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος, οι τρόποι συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, για την αντιμετώπιση και την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Πέτροβιτς μετέβη το πρωί της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2022 στην Γέφυρα των Κήπων, όπου έπειτα από την πραγματοποίηση επιτόπιου ελέγχου, αποφασίστηκε στις αρχές της νέας χρονιάς και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο 10ήμερο του Ιανουαρίου, όπου η κίνηση στο διασυνοριακό σημείο θα έχει εν πολλοίς εκτονωθεί να γίνουν κάποιες απαιτούμενες εργασίες.

Τεχνικά κλιμάκια και από τις δύο χώρες θα συμμετάσχουν στις παρεμβάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, συνεπικουρούμενα. Οι εργασίες αφορούν στην απομάκρυνση φερτών υλικών από τα βάθρα της Γέφυρας των Κήπων, έτσι ώστε να αποφεχθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι Αστυνομικές Αρχές των δύο χωρών θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία καθόλη την διάρκεια και την εξέλιξη των εργασιών.

Διαβάστε ακόμη  Σαμοθράκη: Το μυστικό, πράσινο, παρθένο νησί της Ελλάδας με τις φυσικές πισίνες - Το νησί που αποθεώνει το CNN