Συνεργασία με βαρύτητα στην έρευνα μεταξύ υπουργείου ναυτιλίας και ΔΠΘ

Βαρύτητα στην έρευνα δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο αποτυπώνεται στο διετές μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον πρύτανη του ΔΠΘ Σταύρο Τουλουπίδη.

Διετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν στην Κομοτηνή, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αναπληρωτής πρύτανης, καθηγητής, Σταύρος Τουλουπίδης.

Στην φιλοδοξία του υπουργείου να εξασφαλίσει για τους φοιτητές των δέκα ακαδημιών εκπαίδευσης και των δύο Κέντρων Επιμόρφωσης που λειτουργούν υπό την ευθύνη του τις καλύτερες δυνατές γνώσεις αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής.

«Θέλουμε να βρούμε τις διόδους συνεργασίας του Πανεπιστημίου με τις Σχολές μας, ώστε μέσα από διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα, να αναπτύξουμε έναν κύκλο δραστηριοτήτων, οποίος θα δώσει τη δυνατότητα στους σπουδαστές μας, να διευρύνουν το γνωστικό και το νοητικό τους πεδίο ώστε να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της αγοράς», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη  Καθημερινά, ανθρώπινα δράματα στην Αλεξανδρούπολη της «ανάπτυξης»…

Μεταξύ των δύο φορέων προβλέπεται συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και για την οργάνωση κοινών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, όπως διαλέξεις, σεμινάρια, συνέδρια και μαθήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Τουλουπίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο, η προσφορά και η παραγόμενη έρευνα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου πρέπει να διαχέονται στην κοινωνία. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος του Πανεπιστημίου και του υπουργείου είναι με την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας να δημιουργηθούν πολυδιάστατα οφέλη για την χώρα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.