Συνεχίζεται η υπεράνθρωπη μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης σε Λυκόφη και Δαδιά

Δέκατη τέταρτη ημέρα που μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο και τώρα όλα τα βλέμματα είναι στο βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

Μάλιστα από νωρίς το πρωί έχουν γίνει δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στις περιοχές της Λυκόφης και της Δαδιάς, ενώ από τις 8:00 το πρωί περνάνε τα πυροσβεστικά προκειμένου να προσεγγίσουν το σημείο όμως δεν υπάρχει ορατότητα και να μπορέσουν να ξεκινήσουν τις ρίψεις.

Έτσι τα πρώτα έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που ξεκίνησαν λόγω του πυκνού καπνού δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και γι αυτό επέστρεψαν στη βάση τους.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 582 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρα και 122 οχήματα.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Βασιλική Μαχαίρα, το Σουφλί χθες κινδύνευσε, ενώ κάποιες φλόγες έγλειψαν τα πρώτα σπίτια. Μάλιστα, αν δεν άλλαζε φορά ο άνεμος θα καιγόταν το μισό Σουφλί, στο οποίο μάλιστα έφτασε δύο φορές μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε εγρήγορση οι κάτοικοι.

Νωρίτερα και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλεξία Καλαϊντζη, έδωσε την εικόνα της χθεσινής ημέρας ενώ μετέφερε πως οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες.

Το σημαντικό είναι πως όπως μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουν γίνει καλές αντιπυρικές ζώνες και όσες φορές η φωτιά έφτασε στην περιοχή δεν κατάφερε να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο.

Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνεςγύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Πηγή: ertnews.gr