ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Τα λύσαμε όλα και μας έμεινε η κυρία Ορφανού…

Όλα λυμένα και τακτοποιημένα τα έχει η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, το τελευταίο διάστημα, ασχολείται μόνο με την αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και πρόεδρο του συλλόγου ασθενών με καρκίνο και σπάνιες παθήσεις Εύη Ορφανού. Το…έγκλημα της κυρίας Ορφανού, η οποία, τον περασμένο Μάιο, αποδεχόμενη το διορισμό της στη συγκεκριμένη θέση, φρόντισε να ζητήσει την αναστολή της ιδιότητάς της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι σε συνέντευξή της στον Maximum FM, υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία. Η κυρία Ορφανού, πέρα από το γεγονός ότι μίλησε ως αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, εξέφρασε την προσωπική της άποψη και ως εκπρόσωπος του συλλόγου και των ασθενών που εκπροσωπεί, ανεξάρτητα από το εάν η ίδια παραμένει ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία εξαπέλυε επίθεση στην κυρία Ορφανού, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η κ. Εύη Ορφανού, πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή», εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και το πνεύμα του Υπουργείου Υγείας και σε καμία περίπτωση τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, γιατί έπαψε να είναι μέλος του κόμματος από τότε που αποφάσισε να υπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ήταν δική της επιλογή να αναλάβει τη θέση της αντιπροέδρου του Δ.Σ.  του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και να ταυτιστεί με την πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της Δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε ακόμη  Περιμένοντας απαντήσεις που φαίνεται μάλλον πως θα αργήσουν...

Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο συντονιστής της ΝΕ Γιώργος Λιανίδης με συνέντευξή του στον Status, όπου αφού παραδέχθηκε ότι προς τιμήν της η κυρία Ορφανού ζήτησε να ανασταλεί η κομματική της ιδιότητα, κάτι που έγινε δεκτό από το κόμμα, σημείωσε πως το νομοσχέδιο που έσπευσε να υπερασπιστεί η κυρία Ορφανού ισοπεδώνει το ΕΣΥ και προκαλεί μείζονα προβλήματα σε εργαζόμενους και ασθενείς, επομένως, για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει θέμα. 

Άποψή μας είναι πως θα ήταν καλό να «υπήρχε θέμα» για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και για μία σειρά άλλων, πολύ πιο σοβαρών θεμάτων, στα οποία παραμένει απλός παρατηρητής. Οι προσωπικές απόψεις ενός πρώην μέλους του κόμματος δεν μπορούν και δεν πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας για ένα κόμμα που διεκδικεί την επανεκλογή του στη διακυβέρνηση της χώρας.