Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη – εκδήλωση της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα την παρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ « Η θέση του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή των Σύγχρονων Αναγκών και Δυνατοτήτων». Ήταν αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών και την αντίστοιχη ΟΒ της ΚΝΕ, με επίκεντρο κατά κύριο λόγο τα Νηπιαγωγεία της πόλης αλλά και το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης Προσχολικής Ηλικίας.

Αναδείχθηκαν βασικά σημεία της θέσης του ΚΚΕ, όπως ότι μετατρέπει σχεδιασμένα την υπόθεση της διαπαιδαγώγησης των παιδιών αυτής της ηλικίας σε υπόθεση όλης της κοινωνίας και όχι στενά της οικογένειας με αποτέλεσμα την ουσιαστική απελευθέρωση της γυναίκας. Επιπλέον, την ευθύνη αλλά και τον αναντικατάστατο ρόλο των εκπαιδευτικών ως προς τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία κ.α.
Μέσω της ανάδειξης της θέσης του Κόμματος για την Προσχολική Αγωγή, έγινε παράλληλα και αντιπαράθεση με την αστική στρατηγική στην εκπαίδευση και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων απασχόλησε η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην προσχολική αγωγή και μεταφέρθηκε ζωντανά η πείρα μέσα από το Νηπιαγωγείο, από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, καθώς αναδείχθηκε και η σημασία της ομαλής μετάβασης από την προσχολική, στη σχολική ηλικία.

Η εκδήλωση έκλεισε με την υπόσχεση της ΚΟΒ, να επαναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, και τονίστηκε ιδιαίτερα ότι , το ΚΚΕ στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του, έχει και είχε διαχρονικά «…το νου του στο παιδί…» καθώς έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα παιδιά της, γιατί όπως λέει και ο γνωστός στίχος «… αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!».