Με σύσκεψη με φορείς και ομιλία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κ. Καραμανλή στον Έβρο

Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς είχε στο επιμελητήριο ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ και τομεάρχης μεταφορών και υποδομών Κώστας Καραμανλής. Νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Καραμανλής στάθηκε ιδιαίτερα στην εικόνα που παρουσιάζει το τελωνείο των Κήπων. “Η εικόνα είναι τριτοκοσμική με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων” τόνισε, σημειώνοντας ότι ειδικά αυτό το τελωνείο είναι η είσοδος προς τη χώρα και την Ευρώπη. Σημείωσε ακόμα ότι υπήρχε σχέδιο αναβάθμισης του τελωνείου από το 2005 επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, κάτι που τελικά δε πραγματοποιήθηκε.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον κάθετο άξονα λέγοντας ότι επισκέφθηκε τον κόμβο Αμορίου και ότι σε 2-3 μήνες παραδίδεται ένα κομμάτι του κάθετου άξονα. Προτεραιότητα της ΝΔ για τον Έβρο είναι να γίνει ένας κόμβος όπως είπε ενώ ανέφερε ότι το κόμμα του θέτει πλέον τους σιδηρόδρομους ως νούμερο ένα προτεραιότητα για την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε ακόμη  O ιδιαιτέρως ενισχυμένος Χατζηδάκης, ο γεωστρατηγικός FSRU Αλεξανδρούπολης, το ρουμανικό ενδιαφέρον και ο ινδικός “δάκτυλος” για το λιμάνι της Καβάλας

Ο κ. Καραμανλής  κατηγόρησε την κυβέρνηση σχετικά με τα διόδια όχι για την τοποθέτηση τους καθώς όπως είπε η ΝΔ δεν είναι κατά της πληρωμής αλλά για το κόστος που όπως υποστήριξε είναι τριπλάσιο από όσο σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τέλος τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων στην περιοχή όπως το LNG ενώ επίσης είπε ότι το λιμάνι πρέπει να αξιοποιηθεί και ότι η μέθοδος που προκρίνει η σημερινή κυβέρνηση με παραχωρήσεις σε ιδιώτες είναι κάτι που πρώτη εφάρμοσε η ΝΔ σε άλλα λιμάνια.

Μετά τη σύσκεψη με τους φορείς ο βουλευτής πραγματοποίησε ομιλία στο Επιμελητήριο, παρουσία τοπικών στελεχών της ΝΔ, αυτοδιοικητικών και πολιτών.