Σύσκεψη για το νέο αναπτυξιακό νόμο στο επιμελητήριο. Απογοητευμένοι οι επιχειρηματίες

Το απόγευμα χθες στις 18:30 και μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητήριου Έβρου, έγινε σύσκεψη για το νέο αναπτυξιακό νόμο. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος πολλοί γνωστοί επιχειρηματίες του Έβρου που είχαν συμμετοχή σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και έχουν εμπειρία επί του θέματος. Κλήθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχάνων και Εξαγωγών Έβρου Παύλος Μιχαηλίδης καθώς και ο πρώην πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Δαστερίδης. Από πλευράς επιχειρηματιών συμμετείχαν περίπου 25 άτομα σύμφωνα με τις πληροφορίες του alexpoli.gr.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ενημέρωση για το προσχέδιο του Νόμου που θα δοθεί σύντομα σε διαβούλευση. Έγινε παρουσίαση του Νόμου και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων που ήταν όπως μαθαίνουμε…εξαιρετικά αρνητικές.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απογοήτευση τους καθώς ο νόμος όπως μας είπε άνθρωπος που συμμετείχε στη σύσκεψη, «είναι λες και προέκυψε από παρθενογένεση… Δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους αλλά ούτε και με την τωρινή κατάσταση. Είναι λες και έγινε από αγγαρεία, μόνο και μόνο για να πουν ότι κάνουν έναν νόμο» συμπληρώνει η ίδια πηγή. Μαθαίνουμε ακόμη ότι από άτομα που βρέθηκαν στη σύσκεψη ο Νόμος χαρακτηρίστηκε… «Κομμουνιστικής λογικής» έξω από την ελληνική πραγματικότητα.

Αναλυτικά… Ο νόμος:

1.Δεν προβλέπει κανενός είδους χρηματοδότηση!

2.Προβλέπει φορολογικά κίνητρα ασαφή, άγνωστης διάρκειας!

3.Προβλέπει εγγυητικές …π.χ αν κάποιος έχει 1εκ ευρώ να επενδύσει…θα πρέπει να έχει άλλα τόσα στην τράπεζα ως εγγύηση!

4.Δεν προβλέπει κανένα προτέρημα για τις ακριτικές περιοχές όπως ο Έβρος…

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αφού τοποθετήθηκαν κατέληξαν προφορικά σε κάποια βασικά σημεία που μετά από νέες συζητήσεις θα αποτελέσουν την βασική γραμμή «άμυνας» του επιμελητηρίου.

Τα σημεία στα οποία συμφώνησαν σε γενικό πλαίσιο είναι:

1.Άμεσα να θεσμοθετηθεί ο συμψηφισμός χρεών του κράτους προς τους πολίτες και των πολιτών προς το κράτος.

2.Να υπάρξει δέσμευση για τη διάρκεια των φορολογικών απαλλαγών που θα προβλέπει ο Νόμος με σαφή χρονοδιαγράμματα.

3.Το ποσοστό επιδότησης να φτάνει στο 60-70% όσο δηλαδή και στη Βουλγαρία

4.Να προβλέπει δυνατότητα αναδιοργάνωσης του ενεργητικού και παθητικού των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε λειτουργία με σκοπό τη βιωσιμότητα τους.

Στο μεταξύ όπως αναφέρουν οι πηγές μας, στη σύσκεψη εκφράστηκε έντονη αμφισβήτηση για το κατά πόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου μπορούν να υποστηρίξουν τα τοπικά ζητήματα.

Newsroom Alexpoli.gr