Στις 9 Οκτωβρίου αναφέρουν πληροφορίες του alexpoli.gr θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με φορείς του Έβρου και με θέμα το βαμβάκι. Στη σύσκεψη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα συμμετέχουν όλοι οι Βουλευτές του Έβρου,  4 Δήμαρχοι του Έβρου (Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας) εφόσον το επιτρέψει το πρόγραμμα τους, 4 αγροτικές ενώσεις αλλά και στελέχη του ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως είναι φυσικό το θέμα που θα κυριαρχήσει στη σύσκεψη είναι το πράσινο σκουλήκι και οι ζημιές που έχει προκαλέσει στην βαμβακοκαλλιέργεια στον Έβρο.

Τον Αύγουστο μάλιστα η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή ζητώντας τη μείωση του πλαφόν για τους βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου, ώστε να μη χάσουν την ειδική ενίσχυση. “Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην παραγωγή του Έβρου έρχονται να προστεθούν στην ήδη προβληματική καλλιεργητική περίοδο, λόγω της ανομβρίας που έχει καταγραφεί στην περιοχή και για τον λόγο αυτό υπάρχει σοβαρή ανάγκη για την λήψη μέτρων, ώστε να ενισχυθούν οικονομικά οι παραγωγοί, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση” σημείωνε τότε στην ερώτηση της η βουλευτής, η οποία είχε ζητήσει από το Υπουργείο και τη σύσκεψη που πρόκειται να γίνει.

Διαβάστε ακόμη  Μενέλαος Μαλτέζος /Η κραυγή αγωνίας των παιδιών της Αγριάνης του Έβρου συνεχίζεται εδώ και ένα χρόνο γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.