Με σύστημα x-ray ενισχύεται το τελωνείο των Κήπων

Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα λειτουργήσει στο τελωνείο των Κήπων το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, το οποίο θα προστεθεί στον εξοπλισμό του τελωνείου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Μέχρι και 80 φορτηγά ή κοντέινερ την ώρα θα μπορεί να σκανάρει» με ακτίνες «χ» το αυτοκινούμενο σύστημα, δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ προς το υπουργείο Οικονομικών που θα εξοπλίσει συνολικά 4 τελωνειακές αρχές της χώρας. Μπορεί να «διαβάζει» με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής στις αρχές του 2017 θα προχωρήσει και νέος διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων 10 μηχανημάτων.

Τη διάθεση του ενός από τα τέσσερα νέα αυτοκινούμενα συστήματα ελέγχου στο τελωνείο των Κήπων είχε προαναγγείλει τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, και επιβεβαίωσε σύμφωνα με το e-vertigo.gr, και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.“Θα ενισχυθούν χερσαία τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το πάρτι λαθρεμπορίας μικρών και μεγάλων συμμοριών θα χτυπηθεί ανελέητα”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ.