Αντίθετος με το ελληνικό καλοκαίρι, λίγο …παράλογος και με χαρακτηριστικά συστημάτων που συνήθως έρχονται το φθινόπωρο, καταφθάνει σήμερα ο “Αντίνοος”, η νέα κακοκαιρία, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τον Κόλπο της Γένοβας και μας επηρεάζει από χθες μέχρι αύριο, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Πιο ήπια ήταν τα χαρακτηριστικά του “Αντίνοου” χθες, ενώ σήμερα θα είναι η πιο δύσκολη μέρα, όπως επισήμανε ο κ. Αρνιακός. “Θα είναι η πιο δύσκολη μέρα, γιατί περιμένουμε εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, σε όλες τις στεριές, αν εξαιρέσουμε τα νησιά, αλλά και στην Κρήτη ακόμη” σημείωσε ο κ.Αρνιακός.

Προσπερνά τη Θράκη

Από όλο αυτό το καιρικό φαινόμενο θα εξαιρέσουμε την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που εκεί τα φαινόμενα θα είναι ανύπαρκτα έως ελάχιστα, σημείωσε ο κ. Αρνιακός και τόνισε το γεγονός ότι η νέα κακοκαιρία δεν έχει το εύρος και την ορμή της προηγούμενης, ωστόσο θα επηρεάσει τις ήδη πληγείσες περιοχές και καλό είναι όλοι να έχουν αυξημένη ετοιμότητα.

Διαβάστε ακόμη  Υπό πλήρη έλεγχο είναι οι φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Κοτρωνιά και Λαγυνά

Σε κάθε περίπτωση… βελτίωση από αύριο

Την Τετάρτη αναμένεται βελτίωση από τα δυτικά όπως ανέφερε ο κ. Αρνιακός. “Στη δυτική Ελλάδα θα φτιάξει ο καιρός, τα Επτάνησα, η δυτική ακτογραμμή του Ιονίου, η Ήπειρος, η Αιτωλοακαρνανία, η Ηλεία, η Μεσσηνία θα έχουν καλό καιρό, αλλά όσο πιο ανατολικά, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα, καθώς τα υπολείμματα της κακοκαιρίας θα είναι ακόμη υπαρκτά, με συνέπεια να έχουμε βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα” υπογράμμισε.

Από την Πέμπτη και μετά οι βροχές περιορίζονται στα βουνά σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον σε αυτές τις “νέες καλοκαιρινές” συνθήκες, που φέρνει η κλιματική αλλαγή, “με άστατα καλοκαίρια και μεταφορά του τροπικού κλίματος στην Ελλάδα”.