Τα έργα της ΝΔ / Κενές 488 θέσεις στα τμήματα του Δημ.Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα. Στους 15 μόνο οι πρωτοετείς στη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου.

Τετρακόσιες ογδόντα οκτώ (488) είναι οι θέσεις που θα μείνουν κενές στα δύο πανεπιστημιακά τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων. Ενενήντα δύο (92) θα είναι συνολικά οι εισακτέοι, εκ των οποίων οι 71 στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και 21 στο τμήμα Δασολογίας.

Τα δύο τμήματα της Ορεστιάδας, για τα οποία η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε τελικά στο 9,58, συγκαταλέγονται στα περιφερειακά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας που μετρούν πολύ χαμηλό αριθμό εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος, ενώ υπάρχουν και πανεπιστημιακά τμήματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ο αριθμός των εισακτέων είναι μηδενικός.

Διαβάστε ακόμη  Θύματα βίας εκπαιδευτικοί της Κομοτηνής!

Εν τω μεταξύ, πολύ χαμηλός θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων στη Νοσηλευτική του Διδυμοτείχου, που υπάγεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι οι πρωτοετείς δεν θα είναι περισσότεροι από 15. 

ErtNews