Τα «κλικ» της έμφυλης βίας από την Αλεξ/πολη συγκίνησαν και το κοινό της Καβάλας

Στην Καβάλα ταξίδεψε η Έκθεση Φωτογραφίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας, κας Ευαγγελίας Οικονομίδου.

Η Έκθεση με τίτλο: «Βία κατά των Γυναικών: Η λέξη που δε λες…» φιλοξενήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, με αφορμή την εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα: «Η Βία κατά των Γυναικών – Μορφές και κοινωνικές προεκτάσεις» που διοργάνωσε ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας. Οι παρευρισκόμενοι/ες είχαν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι/ες με μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας. Πρόκειται για πορτρέτα γυναικών, οι οποίες φωτογραφήθηκαν εθελοντικά με σκοπό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που πλήττει βάναυσα τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που την υφίστανται.

Διαβάστε ακόμη  Κατακλυσμός στην Ξάνθη: Ισχυρές βροχές και χαλαζοπτώσεις έπληξαν το κέντρο

Ο φωτογράφος Δημήτρης Αλεξούδης επικεντρώνει την προσοχή του στο βλέμμα των γυναικών, αποτυπώνοντας με τον τρόπο αυτόν, σε 22 ασπρόμαυρες καλλιτεχνικές φωτογραφίες, την εσωτερική αναστάτωση των γυναικών-θυμάτων βία, εκπέμποντας δυνατά μηνύματα προς τον/την επισκέπτη/τρια της εν λόγω έκθεσης. Το μακιγιάζ που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς το προσωπικό του καταστήματος SEPHORA Αλεξανδρούπολης και η εκφραστικότητα των γυναικών/εθελοντριών που δέχτηκαν να συμμετέχουν στη φωτογράφιση, συνέβαλαν σημαντικά στην ποιότητα του αποτελέσματος.