Τα κουνούπια βγήκαν και πάλι παγανιά στον Έβρο…

Μπορεί η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών, η οποία προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη, να προκαλεί ικανοποίηση και ανακούφιση στους περισσότερους, αφού, για την ώρα, ο «πονοκέφαλος» του πετρελαίου θέρμανσης μοιάζει μακρινός, ωστόσο, ως γνωστόν, σε κάθε ιστορία, υπάρχει η θετική, αλλά και η αρνητικά πλευρά. Εν προκειμένω, το αρνητικό της υπόθεσης είναι ένα και ακούει στο «όνομα»… Κουνούπια!

Οι βροχές των προηγούμενων ημερών, ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον –ήδη από το καλοκαίρι- ταλαιπωρημένο και κουνουπόπληκτο Έβρο! Η άνοδος της θερμοκρασίας έχει επιδεινώσει το πρόβλημα, με αποτέλεσμα, κάθε που σουρουπώνει, να ξεκινά η … επίθεση. Τα παράπονα του κόσμου είναι εύλογα, αφού, παρά το γεγονός ότι η καταπολέμησή τους, από την Περιφέρεια ΑΜΘ, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες καθιστούν οποιοδήποτε μέτρο μη αποτελεσματικό…

Διαβάστε ακόμη  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες

Οι μετεωρολόγοι συνιστούν υπομονή μέχρι τις 21-22/10, οπότε και αναμένεται να σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία, τελικώς, αποδεικνύεται πως είναι η μόνη που μπορεί να βάλει ένα τέλος στον ιπτάμενο εφιάλτη μας… Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι!