Τα μέτωπα μαίνονται αλλά οι επικίνδυνες χωματερές παραμένουν

Τη στιγμή που οι φλόγες συνεχίζουν να κάνουν στάχτη ό,τι έχει απομείνει στην περιοχή γύρω από την Αλεξανδρούπολη, ο Δήμος δεν έχει φροντίσει να μαζέψει επικίνδυνα υλικά, μπάζα και κλαδιά, σε πολλά σημεία της επικράτειάς του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες χωματερές και εν δυνάμει εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Τέτοιου τύπου χωματερές συναντάμε ακόμη και εντός αστικού ιστού της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Δικέλλων, αλλά και στην Τραϊανούπολη και στις Φέρες.

Μόλις χθες κάτοικοι της περιοχής του 8ου χιλιομέτρου Αλεξανδρούπολης Μάκρης μας έστειλαν φωτογραφίες από το σημείο όπου έχουν δημιουργηθεί μεγάλοι όγκοι υλικών που αναφέραμε πιο πάνω.

Διαβάστε ακόμη  Συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ με την FRAPORT για την βελτίωση της  αεροπορικής σύνδεσης της Καβάλας με την Αθήνα και το Εξωτερικό

Η ανησυχία τους είναι μεγάλη, για μια ενδεχόμενη πυρκαγιά και όπως μας ενημέρωσαν παρά το γεγονός πως έχουν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, δεν έχει γίνει η αποκομιδή τους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δαστερίδης, θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα ώστε να μαζευτούν αυτές οι χωματερές άμεσα, διότι είναι άμεσος κίνδυνος για φωτιά και η επικινδυνότητα αυξάνεται μιας και προβλέπεται συνεχιζόμενη ξηρασία, δυνατοί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες. 

Αλλιώς θα τρέχουμε και πάλι πίσω από γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.