Τα ψηφιακά ίχνη του Predator και οι «φωτιές» που άναψε ο Κ. Τζαβάρας

Συνέχεια αποκαλύψεων, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, με νέα λίστα παρακολουθήσεων. Παρακολουθούσαν τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και εισαγγελείς, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα. Αντικαταστάθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας «γαλάζιος» βουλευτής που έχει πάρει αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα. Η Επιτροπή θα συνέλθει τελικά, ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης, μεθαύριο Δευτέρα.

Σφίγγει ο κλοιός για την κυβέρνηση που βάλλεται πανταχόθεν δύο 24ωρα πριν τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά την οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών, όπως, ο ανιψιός του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας του, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο ιδρυτής της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, Ταλ Ντίλιαν και οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος που φέρονται να συνδέονται με τις Krikel και Intellexa.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς διαβούλευση μοιάζει να θέλει να εμποδίσει λυσσωδώς τη διερεύνησή του σκανδάλου καθιστώντας επί της ουσίας την ΕΥΠ υπεράνω κάθε νόμου, κάθε ελεγκτικής εξουσίας και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος της Πειραιώς.

Έτσι, αυτό που ψιθυριζόταν εδώ και ημέρες έγινε πράξη, καθώς, ο «γαλάζιος» βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, αναμένεται να αντικατασταθεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς παραμένει σταθερά εκτός γραμμής της κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Τζαβάρας, εμμέσως πλην σαφώς, εξωθήθηκε στο να ζητήσει την αντικατάστασή του, καθώς, δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δεν αλλάζει τις απόψεις του σε σχέση με το θέμα των υποκλοπών, όπως η κάθετη αντίθεσή του στην επίκληση του απορρήτου, την οποία έχει κάνει σημαία το Μαξίμου με στόχο τη συγκάλυψη της δυσώδους υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη  Η κυβέρνηση των υποκλοπών θυμήθηκε τώρα τη Δημοκρατία

Οι νέες αποκαλύψεις

Με την κυβέρνηση να βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση καθώς αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις μια νέα λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει αύριο Κυριακή το Documento προκαλεί νέο πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κύκλωμα παρακολουθούσε τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ακόμα και την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου που ήταν υπεύθυνη για τις χιλιάδες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούσε η κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Το Documento αποκαλύπτει επίσης τα ψηφιακά ίχνη του Predator εντοπίζοντας 498 ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τον server, την κοινή IP και τη πλατφόρμα καταχώρησης ονομάτων.

Απανωτές «σφαλιάρες»

Όλα αυτά ενώ την περασμένη Παρασκευή 18/11, η ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) συνεδρίασε και εξέτασε το νομοσχέδιο Γεραπετρίτη – Τσιάρα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ΕΥΠ και την περασμένη Δευτέρα, έδωσε στη δημοσιότητα μια γνωμοδότηση, πραγματικό κόλαφο για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χθες, την ώρα που ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίαζε το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο, μια δεύτερη Ανεξάρτητη Αρχή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δημοσιοποίησε τη δική της γνωμοδότηση. Ηταν ο δεύτερος κόλαφος σε ένα νομοθέτημα που η αντιπολίτευση το έχει χαρακτηρίσει έκτρωμα και νομοσχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Πηγή: efsyn.gr