Η πορεία του κυρίου Τσώνη στην Αντιπεριφέρεια Τουρισμού θα μπορούσε να αποτελεί και κεφάλαιο του πασίγνωστου βιβλίου του Ιρλανδού συγγραφέα και κληρικού Τζόναθαν Σουίφτ τα ταξίδια του Γκίουλιβερ.

Βέβαια θα ήταν αμετροέπεια να ψέξει κανείς τον κύριο Τσώνη για τα ταξίδια που πραγματοποιεί στις διάφορες βαλκανικές χώρες για να προωθήσει τα συμφέροντα του τουρισμού στην περιφέρεια μας αλλά ας δούμε ποια σημαντικά πρόσωπα των γειτονικών χωρών συνάντησε ο κύριος Τσώνης για την προώθηση της τουριστικης μας προβολής.

Μπαράζ δηλώσεων είχε προκαλέσει πριν μερικές μέρες η καταγγελία του Κώστα Κατσιμίγα οτι Ο κ. Τσώνης ζήτησε την έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλων για έξοδα ταξιδίου 600 €, προκειμένου να ανταποκριθεί στην επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε από τον Δήμαρχο του Μπουργκάς. Ο κ. Κατσιμίγας διαπίστωσε όμως ότι το όνομα του οικοδεσπότη του κ. Τσώνη δεν συνδυάζεται με το όνομα του Δημάρχου του Μπουργκάς, αλλά είναι ίδιο με ενός εκπροσώπου επιχειρηματικού φορέα της περιοχής. Άλλωστε, ούτε καν αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια μετά την επιστροφή του Αντιπεριφερειάρχη, οποιαδήποτε επαφή με τον Δήμαρχο της πόλης όπως ισχυρίστηκε τότε ο Κώστας Κατσιμίγας.

Στην απάντηση του ο κύριος Τσώνης υποστήριξε ότι η πρόσκληση είχε έρθει από το γραφείο του δημάρχου του Μπουργκάζ, αλλά από στενό συνεργάτη του και όχι από τον ίδιο (φαίνεται ήταν απασχολημένος ) και κατηγόρησε τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ως προπέτη καλώντας μάλιστα την επόμενη φορά που θα θέλει να μάθει κάτι να ρωτάει τον ίδιο και μην «παίρνει τα ΜΜΕ με τη σειρά». Επίσης ο κος Τσώνης είπε ότι η σχολή Ιβάν Βάζοφ που επισκέφθηκε είχε να κάνει με τον ιαματικό τουρισμό για να λάβει την πληρωμένη απάντηση του Κώστα Κατσιμίγα που του αφιέρωσε το παρακάτω ρητό «“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Αλλά επειδή προφανώς δεν διδάσκονται αρχαία ελληνικά στις Φαρμακευτικές σχολές το αγνοεί ο κος Τσώνης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΠΑΜΘ. Ο ίδιος περιφερόμενος σε ραδιόφωνα, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε έγραψε και είπε ότι παρέλαβε ΕΠΙΣΗΜΗ πρόσκληση από τον Δήμαρχο Μπουργκάς Στογιαν Καρανένοφ, ο οποίος όμως δεν είναι δήμαρχος αλλά εκτελεστικός διευθυντής της Συνομοσπονδίας Βιομηχάνων και Εργοδοτών.»

Διαβάστε ακόμη  Υπαναχώρηση Ζαμπούκη για το κλείσιμο της παραλιακής οδού τις Κυριακές

Ενώ συνέχισε απαντώντας στην δήλωση του κυρίου Τσώνη ότι η σχολή Ιβάν Βάζοφ που επισκέφθηκε είχε να κάνει με τον ιαματικό τουρισμό πως στην πραγματικότητα η Σχολή ΙΒΑΝ ΒΑΖΟΒ του Μπουργκάζ είναι ένα Κολλέγιο κατά τα αμερικανικά πρότυπα, δηλαδή με λίγα λόγια, ένα Γενικό Λύκειο.

Το ταξίδι στην Σερβία

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό τα ταξίδια του Γκιούλιβερ Τσώνη συνεχίστηκαν στην Σερβία όπου και συναντήθηκε με την ….. Miss Serbia και την Miss eco Serbia Άιντε και την miss Ξυλόκαστρο ευχόμαστε !!!!!!!!