«Τα υφάσματα και οι ιστορίες»: Νέα εργαστήρια στη Δ. Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Τον μήνα Απρίλιο, που είναι αφιερωμένος στη γιορτή του βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες να δηλώσουν συμμετοχή στα εργαστήρια-συναντήσεις που θα γίνουν με θέμα «Υφαίνοντας και ράβοντας…τα υφάσματα και οι ιστορίες». Η Εθνική Βιβλιοθήκη, συνεχίζοντας τα μηνιαία προγράμματα «έχουμε θέμα», προσφέρει τιμητικά τον Απρίλιο στα υφάσματα και τις ιστορίες, θεωρώντας τη μεταξύ τους σχέση παρεμφερή και αναπόσπαστη.

Αυτή είναι η πρόσκληση που απευθύνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης:

Στη πρώτη συνάντηση, θα ανακαλύψουμε μαζί τις συγγένειες και τα ομοιότητες για την ύφανση και την συγγραφή-το γ-ράψιμο και το ράψιμο-, και έχοντας ως οδηγό τη φαντασία μας, θα μετατραπούμε για λίγο σε ποιητές και ενδυματολόγους. Στη δεύτερη, θα κατασκευάσουμε τα δική μας ιστορία- πατσγουορκ, στην τρίτη θα «ράψουμε» το βιβλίο μας και στην τελευταία θα αφηγηθούμε ωραίες και πρωτότυπες ιστορίες μέσα από τα υφάσματα.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. της γραμματείας 2551089690 και στο e-mail της βιβλιοθήκης axdlibrary@gmail.com

Οι συναντήσεις είναι το απόγευμα 18.00-19.30 στις 1/4/2019, 3/4/2019, 8/4/2019 και 10/4/2019. Προσκαλούμε τους παλιούς μας αλλά και νέους επισκέπτες, ηλικίας 7-12 χρονών.