Τελεσίδικη καταδίκη του ΔΠΘ για ηθική βλάβη κατά του Καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη

Ο καθηγητής του ΔΠΘ Βασίλης Τσαουσίδης

Πλέον το ίδρυμα υποχρεούται να αποζημιώσει τον παθόντα Καθηγητή νομιμότοκα, και βέβαια, η διοίκησή του οφείλει να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από αυτόν που διέπραξε την παρανομία

Τελεσίδικα καταδικάστηκε χθες το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για ηθική βλάβη σε βάρος του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών | Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Ξάνθης, Βασίλη Τσαουσίδη.

Το πανεπιστήμιο είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως για την παράνομη πράξη του τότε πρύτανη, και άσκησε έφεση. Χθες καταδικάστηκε τελεσίδικα και πλέον υποχρεούται να αποζημιώσει τον παθόντα Καθηγητή με το ποσό των 10.000€, νομιμότοκα από 31.3.2017. Και βέβαια, η διοίκηση του ιδρύματος οφείλει να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από αυτόν που διέπραξε την παρανομία.

Τελεσίδικη καταδίκη του ΔΠΘ για ηθική βλάβη κατά του Καθηγητή Βασίλη Τσαουσίδη

Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο ίδιος ο Καθηγητής Β. Τσαουσίδης, σημειώνοντας:

“Εδώ είναι Θράκη, είπε κάποιος. Ναι, εδώ είναι Θράκη.

Θέλω να αποφύγω τα πρόσωπα, να μείνω στην περίσταση.

Είσαι στο Συμβούλιο Ιδρύματος, πίσω στο 2016, και διαπιστώνεις ότι πρώην πρυτάνεις ή σύζυγοι και διάφοροι συγγενείς ντους έχουν από κοινού εταιρείες φωτοβολταϊκών (είναι συνέταιροι) με τον εργολάβο σίτισης του πανεπιστημίου σου. Η ιστορία αγγίζει το πανεπιστήμιό σου και τη διοίκησή του για πάνω από μια δεκαετία. Ζητάς εξηγήσεις. Αρχίζουν ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος σου. Η διοίκηση επιχειρεί καταχρηστικά, με δική της πρωτοβουλία, να ελέγξει τα διεθνή ερευνητικά σου έργα τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί αρμοδίως από τους Ευρωπαίους πραγματογνώμονες και έχουν αποπληρωθεί – το πανεπιστήμιο έχει ήδη πάρει τα χρήματα. Σου κάνουν απανωτές μηνύσεις, αγωγές και πειθαρχικές παραπομπές στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το αίτημα της απόλυσης. ΟΛΑ τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι ψευδή (απόφαση 256/2021 Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης). Σε θέτει σε αναστολή καθηκόντων παρανόμως ο πρύτανης, από μόνος του. Σφραγίζει τα εργαστήριά σου και διαλύει την ερευνητική σου ομάδα, με δική του πρωτοβουλία, από μόνος του.

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ

Πού αλλού θα μπορούσε να σταθεί ανάμεσα στους συναδέλφους του ένας τέτοιος πρύτανης, που αποφασίζει από μόνος του (!!!) να θέσει σε αναστολή καθηκόντων έναν καθηγητή πανεπιστημίου; Να του σφραγίσει τα εργαστήρια και να του διακόψει το e-mail; Πού αλλού δεν θα τολμούσε να βγάλει έστω ένα δελτίο Τύπου μιας αχνής γραμμής διαμαρτυρίας ο συνδικαλιστικός φορέας των μελών ΔΕΠ; Μόνο στη Θράκη. Εδώ είναι Θράκη.

Το πανεπιστήμιο καταδικάστηκε πρωτοδίκως για την παράνομη πράξη του πρύτανη και άσκησε έφεση. Σήμερα καταδικάστηκε τελεσίδικα. Τώρα υποχρεούται να αποζημιώσει τον παθόντα (εμένα δηλαδή) για ηθική βλάβη, 10.000 ευρώ, νομιμότοκα από 31.3.2017 – και βέβαια η διοίκηση υποχρεούται να διεκδικήσει τα χρήματα του πανεπιστημίου από αυτόν που διέπραξε την παρανομία. Αν και γι’ αυτό κρατάμε μια επιφύλαξη· εδώ είναι Θράκη”.

Πηγή: inkomotini