Τελικός Ομαδικού Κυπέλλου Σκακιού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών

Αντιμέτωποι με τους κορυφαίους παίκτες της Ελλάδας, που απαρτίζουν την ομάδα του ΣΟ Καβάλας, ήρθαν την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 οι σκακιστές του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στον τελικό του Ομαδικού Κυπέλου της ΕΣΣΑΜΘΣ (Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών ), χάνοντας 3-1.

Έτσι η ομάδα της Καβάλας που θεωρείται φέτος φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, τίτλο που έχει κατακτήσει 6 φορές στο παρελθόν ,στέφθηκε Πρωταθλήτρια Περιφέρειας και προκρίθηκε στο top-16.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο Ομαδικό Κύπελλο της ΕΣΣΑΜΘΣ έφτασε στον τελικό τερματίζοντας στην δεύτερη θέση.

Απέκλισε στον πρώτο όμιλο 3 ομάδες. την Σκακιστική Κίνηση Αλεξανδρούπολης, τον Σ.Ο. Ξάνθης και τον Σπάρτακο Διδυμότειχου και έχασε στον τελικό από τον ΣΟ Καβάλας.

Ο Εθνικός στον αγώνα του με τον ΣΟ ΚΑΒΑΛΑΣ πέτυχε στην έδρα του, δύο ισοπαλίες στην 1η και 3η σκακιέρα και υπέστη δύο ήττες στην 2η και 4η σκακιέρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού Περιφέρειας
Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΣΟ Καβάλας:

– Στην 1η σκακιέρα ο Μαρκίδης Κωνσταντίνος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 2378 Διεθνή ΕΛΟ, ήρθε ισόπαλος με τον κορυφαίο έλληνα σκακιστή GM Παπαϊωάννου Ιωάννη του Σ.Ο. Καβάλας που κατέχει το υψηλότερο Διεθνή ΕΛΟ 2638, στην χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

– Στην 2η σκακιέρα ο Αντώνογλου Χρήστος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 1920 Διεθνή ΕΛΟ , έχασε από τον Πρωταθλητή Ελλάδος για το 2017 GM Παυλίδη Αντώνη του Σ.Ο. Καβάλας με 2539 Διεθνή ΕΛΟ .

– Στην 3η σκακιέρα ο Μίχος Θωμάς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 2209 Διεθνή ΕΛΟ , ήρθε ισόπαλος με την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Γυναίκες WGM Τσολακίδου Σταυρούλα του Σ.Ο. Καβάλας με 2395 Διεθνή ΕΛΟ .

– Στην 4η σκακιέρα ο Βαλλιάνος Γεράσιμος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 1748 Διεθνή ΕΛΟ, έχασε από το νούμερο 1 στην κατηγορία των 16ετών στη χώρα μας, FM Ιωαννίδη Ευγένιο του Σ.Ο. Καβάλας με 2356 Διεθνή ΕΛΟ.

Τα μπαράζ των πρωταθλητριών των Περιφερειών όλης της Ελλάδος θα γίνουν στις 28/05/2017 .

Η τελική φάση του FINAL FOUR του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει στις 1-2 Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας.
Ηλεκτρονική σελίδα :
facebook : Εθνικός Σκάκι .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA