Ακτινογραφίες και μαστογραφίες δεν θα μπορούν τις επόμενες μέρες να γίνονται στο Κέντρο Υγείας, καθώς ο ένας και μοναδικός χειριστής-τεχνολόγος του ακτινολογικού συνταξιοδοτείται.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Θράκης, για το θέμα έχει ενημερωθεί η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης. Με νέα επιστολή προς τον Διοικητή της ΥΠΕ οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν τα εξής: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο ακτινολογικό της Αλεξανδρούπολης δε θα υπάρχει χειριστής. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις για προσωπικό, φτάσαμε στο σημείο μηδέν χωρίς αποτέλεσμα». Ο Σύλλογος μας με επιστολή στην αρμόδια Υ.Π.Ε. επισημαίνει ακόμα μια φορά το πρόβλημα, με την ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή να δοθεί μια λύση.

Διαβάστε ακόμη  Στην ελληνική όχθη του Έβρου οι 40 πρόσφυγες, ανάμεσα τους μία ετοιμόγεννη

Εντός ολίγων ημερών (την προσεχή εβδομάδα) στο ακτινολογικό εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης θα παραμείνει ένας ιατρός ακτινολόγος καθώς ο μοναδικός χειριστής – τεχνολόγος συνταξιοδοτείται. Το Κ.Υ. Αλεξανδρούπολης έχει γνωστοποιήσει το θέμα στην 4η Υ.ΠΕ ζητώντας αναπλήρωσης της θέσης του τεχνολόγου, καθώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε απεικονιστικές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις (ακτινογραφίες, μαστογραφίες) αλλά θα υπάρξει και αδυναμία ανταπόκρισης στο πρόγραμμα «Απόστολος Δοξιάδης» (Μ.Ο.Π. πανοραμικές). Ο σύλλογος εργαζομένων στην ΠΦΥ Θράκης σας παραθέτει το θέμα που θα προκύψει στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, με την αναμενόμενη δυσλειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου, αναμένοντας τις δικές σας παρεμβάσεις».