Τέμπη: Η «μυστική» συνάντηση του Ντογιάκου με τον εισαγγελέα Λάρισας

Το εν κρυπτώ τετ α τετ – παρόλο που έγινε αντιληπτό από δημοσιογράφους – τα ερωτήματα και το παρελθόν των δύο ανδρών

Οπροϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας που εποπτεύει τις έρευνες για τα Τέμπη Σταμάτης Δασκαλόπουλος μετέβη την Τρίτη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, με την συνάντηση να κρατιέται «μυστική». Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», η συνάντηση έγινε αντιληπτή από τους δημοσιογράφους ωστόσο δεν θεωρήθηκε άξια λόγου.

Το ερώτημα είναι ποιος ήταν ο λόγος που η συνάντηση έγινε εν κρυπτώ και τι ήταν εκείνο που ανάγκασε τον Σταμάτη Δασκαλόπουλο να επικοινωνήσει δια ζώσης και όχι εγγράφως ή τηλεφωνικώς με τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «μια εξήγηση για την αποσιωπημένη αυτή συνάντηση ίσως είναι το να μη δοθεί τροφή για σχόλια λόγω της παλιάς σχέσης των δύο εισαγγελέων. Όλοι θα θυμούνται ακόμα την υπόθεση με τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και ειδικότερα τις αναφορές του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη τόσο για τον κ. Δασκαλόπουλο όσο και για τον κ. Ντογιάκο. Για μεθοδεύσεις και κατασκευασμένα αδικήματα έκανε τότε λόγο ο Β. Μαρινάκης λέγοντας ότι ο κ. Δασκαλόπουλος «πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου» (ΒΗΜΑ 6/9/2016). Παράλληλα τότε ο εκδότης και συνεργάτης του εφοπλιστή Γιάννης Κουρτάκης έκανε σφοδρές επιθέσεις στον “ψηλό παναθηναϊκάκια” δηλαδή στον σημερινό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι μία τέτοια συνάντηση δεν ανακοινώθηκε, καθώς αφορά μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τους συγγενείς των θυμάτων και ολόκληρη την κοινωνία να ζητούν απαντήσεις.

Πηγή: avgi.gr