Ισχυρές επίγειες και ενάεριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειες να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο στη Θάσο, που αναζωπυρώθηκε μόλις ένα 24ωρο αφότου είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και είχαν σβήσει τα περισσότερα μέτωπα.

Στο σημείο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν εκ περιτροπής 12 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο που έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα αποτιμάται ως βελτιωμένη και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη των επιχειρήσεων. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει απειληθεί κάποιος οικισμός, ενώ -όπως τόνισε στο KavalaNews ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης- οι αρχές είναι συγκρατημένα αισιόδοξες.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές καθώς δεν έχει ισχυρούς ανέμους» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Πυροσβεστών Αντώνης Κούκουζας, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη  Τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά που αναζωπυρώθηκε στη Σκάλα Ποταμιάς Θάσου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις στο νησί.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

ΠΗΓΗ: cnn.gr