Τεράστια πίεση στο ΠΓΝΑ, τις 102 έφτασαν οι κλίνες για covid19

Την τεράστια πίεση που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου πλέον νοσηλεύονται 57 άτομα με κορωνοϊό, φανερώνουν οι διαρκείς αναδιατάξεις κλινών, τόσο στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου, όσο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Από τις 34 κλίνες, με τις οποίες ξεκίνησε το Νοσοκομείο την άνοιξη, έχουμε φτάσει στις 102, μετά τις 68 κλίνες που αναγκάστηκε να ανοίξει η Διοίκηση του Νοσηλευτικού ιδρύματος, εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αρχικά, άνοιξαν 28 επιπλέον κλίνες την προηγούμενη εβδομάδα, στην παθολογική, ενώ την Τετάρτη 4/11 χρειάστηκε να ανοίξουν άλλες 34 στον ίδιο όροφο,  ώστε να υπάρχει ετοιμότητα νοσηλείας ακόμα μεγαλύτερου αριθμού ασθενών, εφόσον υπάρξει τέτοια ανάγκη. 

Διαβάστε ακόμη  Την Πέμπτη 1η Αυγούστου η «Λευκή Νύχτα» στην Αλεξανδρούπολη

Αναδιάταξη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας, αποφασίστηκε και για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που διαθέτει 16 κλίνες, από τις οποίες οι έξι λειτουργούσαν για διασωληνωμένους ασθενείς με covid-19 και οι υπόλοιπες για άλλα περιστατικά. Από χθες, η κατανομή αυτή αντιστράφηκε, και πλέον διατίθενται 10 κλίνες της ΜΕΘ για νοσηλεία βαριών περιστατικών κορωνοϊού και έξι για τα υπόλοιπα περιστατικά, τα οποία, ούτως ή άλλως, λόγω και της αναστολής χειρουργείων, έχουν μειωθεί σημαντικά. Παράλληλα, σε λειτουργία μπήκαν και οι έξι νέες κλίνες με τις οποίες εφοδιάστηκε το νοσοκομείο για τις ανάγκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, που επίσης θα είναι διαθέσιμη για περιστατικά covid-19.