Τεστ κορωνοϊού: Διαθέσιμες στο gov.gr οι βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού αποτελέσματος

Διαθέσιμες μέσω του gov.gr είναι πλέον οι βεβαιώσεις για τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού.

Πρόκειται για τη βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και την αντίστοιχη για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ.

Αυτό το επίσημο έγγραφο, που πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου που διενεργήθηκε- θετικό ή αρνητικό- μπορεί να αξιοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση, αναφέρει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε σχετική ανακοίνωση.

Οι δύο βεβαιώσεις διατίθενται από το gov.gr, στην ενότητα «Υγεία και Πρόνοια» και την υποενότητα «Κορωνοϊός COVID-19» και φέρουν μοναδικό κωδικό επαλήθευσης (QR code) και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Διαβάστε ακόμη  Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Με βροχές και καταιγίδες η Δευτέρα – Νέο κύμα κακοκαιρίας από Τρίτη

Οι ενδιαφερόμενοι ταυτοποιούνται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ μετά την είσοδό τους θα κληθούν να καταχωρήσουν και τον ΑΜΚΑ τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση των βεβαιώσεων είναι η καταχώρηση του αποτελέσματος στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από έναν διαγνωστικούς ελέγχους, η βεβαίωση εκδίδεται με το αποτέλεσμα του πιο πρόσφατου.