Τετραήμερη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Έβρο.

Τετραήμερη επίσκεψη στον Έβρο από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 16 Μάϊου θα πραγματοποιήσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή τον εορτασμό των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό .

Η κ. Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ορεστιάδας, (το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο) θα αφιχθεί στην Αλεξανδρούπολη την Πέμπτη το απόγευμα, όπου θα συναντηθεί με τον Μητροπολίτη κκ Άνθιμο και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο,ενώ την Παρασκευή το πρωί θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό της πόλης και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Δημαρχείο και το Εθνολογικό Μουσείο. Το Σάββατο και την Κυριακή θα βρίσκεται στο Σουφλί το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.

Πρόγραμμα εορτασμού στην Αλεξανδρούπολη

ΠΕΜΠΤΗ 13-5-2021

Ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

Ώρα 19:00: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2021

Ώρα 7:00: Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ώρα 10:30: Δοξολογία Ελευθερίων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου

Διαβάστε ακόμη  Μία «ανάσα» πριν την τουριστική σεζόν: Ούτε Έβρος Pass, ούτε Δαδιά Pass…

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης (διάρκειας 5-8 λεπτών).

Ώρα 11:15: Έπαρση της σημαίας στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη, σε ανάμνηση του γεγονότος της έπαρσης της σημαίας στο χώρο μπροστά στο Ταχυδρομείο, την ημέρα της απελευθέρωσης της πόλης, στις 14 Μαΐου 1920, με τη φροντίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Πρόγραμμα εορτασμού στους Δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-5-2021

Ομιλία για την επέτειο της απελευθέρωσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-5-2021

Δοξολογία στην έδρα κάθε Δήμου, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Δήμου, τηρουμένων των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας, μετά τη δοξολογία στο ναό, από Δημοτικό Σύμβουλο που ορίζεται από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: Η Γνώμη