Θ. Ράπτης: Η «Κιβωτός» είναι «εκδιωγμένη» από το δημοτικό καταφύγιο

Στο μεγάλο παράπονο του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης σχετικά με την έλλειψη συνεργασίας του με τη δημοτική αρχή αναφέρθηκε ο πρόεδρός του Θεόδωρος Ράπτης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες με τη συμμετοχή αρκετών φιλόζωων.

Όπως σημείωσε ο κ. Ράπτης, η στάση της δημοτικής αρχής είναι απαράδεκτη, αφού αρνείται την  οποιαδήποτε συνεργασία με την Κιβωτό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε ό,τι αφορά κυρίως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Ζιώγα. Πέρα από την ετήσια χρηματοδότηση που φέτος αντιστοιχεί σε 2.000 ευρώ, η «Κιβωτός» είναι «εκδιωγμένη» από το δημοτικό καταφύγιο, όπως κατήγγειλε ο κ. Ράπτης.

Όπως είπε, όταν επιχείρησε να επισκεφθεί το καταφύγιο μαζί με άλλους φιλόζωους, βρήκε τις πόρτες κλειστές και αυτό που του επισημάνθηκε από τους αρμόδιους ήταν ότι χρειάζεται να έχει άδεια από τον δήμαρχο. Ο ίδιος αναρωτήθηκε μάλιστα αν αυτό πρέπει να γίνεται και για κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να πάει στο καταφύγιο για να υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο. Παράλληλα, τόνισε πως ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένως μία σειρά εγγράφων σχετικών με φιλοζωικά ζητήματα, κι ενώ ο νόμος υποχρεώνει το δήμο να ανταποκρίνεται σε αυτού του είδους τα αιτήματα, ποτέ και κανείς δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να του απαντήσει, όπως είπε.  Στη συνέλευση παραβρέθηκε η κα Όλγα Βρετοπούλου, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, η οποία προσφέρθηκε να επισκεφτεί η ίδια μαζί με εθελοντές φιλόζωους το καταφύγιο.

Διαβάστε ακόμη  Ο περιφερειάρχης και το τουρκικό Προξενείο

Τέλος, το επόμενο διάστημα θα δοθεί και πάλι βαρύτητα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, τόσο με επισκέψεις σε σχολεία, όσο  και με προβολές της πρώτης φιλοζωικής ταινίας μεγάλου μήκους Re-action στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.