Βλέπει τους υγειονομικούς ως επικίνδυνους εχθρούς και συνοδευόταν από την ειδική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση επικίνδυνων αποστολών

Η εικόνα του υπουργού Υγείας να επισκέπτεται ένα δημόσιο νοσοκομείο συνοδευόμενος από άνδρες της ΟΠΚΕ ήταν μια πρωτοφανής πρόκληση για τους υγειονομικούς και συνολικά τους πολίτες. 

Και είναι απορίας άξιο ποιος από την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε το πράσινο φως για να συνοδεύσει τον Θάνο Πλεύρη μια ομάδα που ανήκει στις ειδικές δυνάμεις και έχει αποστολή την εκτέλεση επικίνδυνων επιχειρήσεων. Γιατί ακόμα και ο φόβος της αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του δεν δικαιολογεί την επιστράτευση ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας για την καταστολή εγκλημάτων.

Ήταν η επίσκεψή του Θάνου Πλεύρη σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ειδική αποστολή; 

Ήταν επίσκεψη σε επικίνδυνη περιοχή με σκοπό την καταστολή εγκλήματος;

Διαβάστε ακόμη  Προς τα δυτικά προσανατολίζεται το ΔΣ Αλεξανδρούπολης για τη μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ της πόλης

Ή θεωρείται ο υπουργός Υγείας πρόσωπο υψηλού προφίλ που χρειάζεται ειδική φύλαξη; 

Τα ερωτήματα τίθενται καθώς το μέγεθος της πρόκλησης απέναντι στους υγειονομικούς και συνολικά τους πολίτες, προκύπτει από την περιγραφή της αποστολής που έχουν αυτές οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας.

Οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ανήκουν στις  ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και έχουν ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμό.  Αποστολή τους είναι η επέμβαση σε επικίνδυνες περιοχές με σκοπό την καταστολή εγκλημάτων, η εκτέλεση επικίνδυνων επιχειρήσεων, η φύλαξη προσώπων υψηλού προφίλ καθώς και η μεταφορά επικίνδυνων κρατουμένων. Οι ΟΠΚΕ διαθέτουν βαρύ οπλισμό, όπως πολεμικά τουφέκια, υποπολυβόλα, καραμπίνες και πιστόλια.

Και αυτή την ομάδα επέλεξε ο πανικόβλητος Θάνος Πλεύρης για να τον συνοδεύσει στο Θριάσιο νοσοκομείο στο πλαίσιο των εγκαινίων της ανακαινισμένης πτέρυγα των κεντρικών χειρουργείων του νοσοκομείου, έπειτα από δωρεά των Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Η επιλογή της συνοδείας από ΟΠΚΕ αποκαλύπτει την αντίληψη που έχει ο υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν εδώ και δύο χρόνια τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Τους βλέπει ως εχθρούς, ως αντιπάλους.
 

Η εμφάνιση του Θάνου Πλεύρη συνοδεία ΟΠΚΕ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Twitter. Οι χρήστες επέκριναν σφόδρα τον υπουργό Υγείας με ιδιαίτερα δηκτικά σχόλια.