Σε σύλληψη μετατράπηκε τελικά η προσαγωγή ενός 65χρονου άνδρα, που είχε προσαχθεί το πρωί της Τρίτης από τις αστυνομικές αρχές ως ύποπτος για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί της Θάσου.

Όπως μεταδόθηκε, στο όχημα του 65χρονου συνταξιούχου που προσήχθη το πρωί της Τρίτης , εντοπίστηκαν φωτοβολίδες αλλά και εύφλεκτο υλικό.

Η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, έκαψε περίπου 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης. Οι τοπικοί φορείς του νησιού, θεωρούν ότι λόγω της έγκαιρης παρέμβασης όλων των εμπλεκομένων και χάρη στην σωστή διαχείριση των μέσων πυρόσβεσης αλλά και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, η φωτιά δεν εξαπλώθηκε περεταίρω σε μια ιδιαίτερα δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή.

Επισημαίνεται ότι περισσότεροι από 200 εθελοντές, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων, δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες στο ανατολικό αλλά και στο βορειοδυτικό μέτωπο της φωτιάς, σε μια προσπάθεια η φωτιά να οριοθετηθεί. Να τονιστεί παράλληλα ότι πολύ μεγάλη ήταν και η συμβολή των επιχειρήσεων εστίασης της Θάσου, που χορηγούσαν φαγητό και νερό σε πυροσβέστες αλλά και εθελοντές, που συνέδραμαν στην περιοχή σε αυτήν την άοκνη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη  Στις 9/11 η δίκη για το θάνατο της Δέσποινας και του μωρού της

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 65χρονος άνδρας θα οδηγηθεί το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Καβάλας.

Παρόλο που η φωτιά εδώ και ένα 24ωρο βρίσκεται υπό έλεγχο στο σημείο παραμένουν 180 πυροσβέστες, 15 πεζοπόρα τμήματα και 38 οχήματα για να ελεγχτούν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.