ΠΗΓΗ: permissos.gr

Συνεχίζεται αλλά σε στάσιμη κατάσταση η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θάσο αργά το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο μετά την δύση του ηλίου στον οικισμό Σκάλας Ποταμιάς κοντά σε κατασκηνώσεις. Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες πυκνό δάσος στην περιοχή και υπενθυμίζεται ότι το πρωί εκκενώθηκαν τα Κοίνυρα για προληπτικούς λόγους και δόθηκε εντολή στους κατοίκους να κινηθούν προς τα Λιμενάρια Θάσου.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 102 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Κεραμωτή της Καβάλας.

Συγκεκριμένα στην Θάσο και στην Σκάλα Ποταμιάς έσπευσαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα καθώς και 43 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην περιοχή επιχειρούσαν από το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα πυρόσβεσης και συγκεκριμένα 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είχε αναλάβει τον ρόλο του συντονισμού της επιχείρησης κατάσβεσης από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες και οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης στην φωτιά που κατακαίει από χθες πυκνό δάσος στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Αυτή την ώρα στο νησί επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά οχτώ αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο συνεχίζει τον ρόλο του εναέριου συντονισμού.

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη: Τα δίκτυα μαύρης προπαγάνδας της Ν.Δ. στα social media

Στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Θάσο, καθοριστική είναι η συνδρομή του ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας), καθώς δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου συνδράμουν στην περιοχή. Επίσης σημαντική είναι και η συνδρομή των εθελοντών πυροσβεστών, των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας αφού χθες όταν η φωτιά ξέσπασε έγινε αμέσως αντιληπτή λόγω των συχνών περιπολιών από εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας. Υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Θάσου καθώς και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν ριχτεί στην μάχη της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων.

Πολύ σημαντικό στην έκβαση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Θάσο, είναι το γεγονός ότι στο νησί, από το πρωί και έως αυτή την ώρα δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, οπότε διευκολύνεται το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης επίγεια και εναέρια.

Στάσιμη χαρακτηρίζεται αυτήν την ώρα η κατάσταση της φωτιάς στην Σκάλα Ποταμιάς Θάσου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Τσίγκας, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αυτή τη στιγμή ο καιρός είναι σύμμαχος των προσπαθειών πυρόσβεσης και η κατάσταση της φωτιάς είναι στάσιμη. Παράλληλα ο αντιδήμαρχος Θάσου Στράτος Πυρήνας εμφανίζεται αισιόδοξος λέγοντας ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο εντός της ημέρας.