Ένα απίστευτο αλαλούμ, με πρακτικές που δεν συνάδουν με τη νομιμότητα, καταγγέλλουν δύο εκπαιδευτικοί – μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Έβρου. Με επιστολή τους προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκπαιδευτικοί αναφέρονται σε αποφάσεις για συγχωνεύσεις τμημάτων και μετακινήσεις συναδέλφων τους, που έχουν προκαλέσει χάος στην εκπαιδευτική διαδικασία σε πολλά σχολεία, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας, αλλά και του ίδιου του ΠΥΣΔΕ, κατ’ επέκταση.

Στην εκπαιδευτική κοινότητα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και οι αντιδράσεις για τον τρόπο που ασκεί τη διοίκηση η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας κα Πλακωτή πληθαίνουν μέρα με τη μέρα. Όπως επισημαίνεται, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι καθώς οι περισσότερες αποφάσεις στο ΠΥΣΔΕ λαμβάνονται με πλειοψηφία 3 «ναι» έναντι 2 «όχι»,  ενώ η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας έχει κλειστή πόρτα και κατεβασμένο τηλέφωνο, με αποτελέσματα τα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει να μην μπορούν να λυθούν εγκαίρως, όπως καταγγέλλεται.

Στην επιστολή τους προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, οι κκ  Μπίκος και Λαμπίρης, αναφέρουν:
«Κύριε Διευθυντά, στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου της 19/10/2021 (πράξη 25) παρουσιάστηκαν από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Έβρου αφενός πίνακες με συγχώνευση τμημάτων σε κάποιες σχολικές μονάδες, κι αφετέρου έγγραφα των Διευθυντών των σχολείων αυτών που έδειχναν υπεράριθμους καθηγητές. Η κυρία διευθύντρια μας ενημέρωσε ότι εκτελούσε προφορική εντολή του περιφερειακού Διευθυντή και του Υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη  Να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 27/11 αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης

Το ΠΥΣΔΕ προέβη σε τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε υπάρχοντα κενά. Την επόμενη κιόλας μέρα πληροφορηθήκαμε ότι δεν υπάρχει απόφαση της ΔΙΔΕ Έβρου για τη συγχώνευση των τμημάτων. Στο επόμενο υπηρεσιακό συμβούλιο (27/10/2021, πράξη 26) θέσαμε θέμα νομιμότητας των τοποθετήσεων των μονίμων εκπαιδευτικών από το ΠΥΣΔΕ (πράξη 25), καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την κυρία διευθύντρια, αφού δεν υπήρχε σχετική απόφαση της ΔΙΔΕ Έβρου για τη μείωση τμημάτων.

Η απάντηση της κυρίας διευθύντριας ήταν ότι θα υπογράψει την απόφαση την ίδια μέρα που θα υπογράψετε κι εσείς την απόφαση σύμπτυξης των τμημάτων των ΕΠΑΛ. Τελικά με τρεις (3) ψήφους υπέρ έναντι δύο (2) κατά (Μπίκος, Λαμπίρης) παρανομήσαμε ως ΠΥΣΔΕ «δημοκρατικά πράττοντας», εγκρίνοντας τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών λόγω μείωσης των τμημάτων χωρίς σχετική απόφαση.

Κύριε Διευθυντά, δεκαπέντε μέρες μετά τα σχολεία λειτουργούν με τα τμήματα που λειτουργούσαν και πριν, ενώ οι μαθητές τους κάνουν κενό στις ώρες των μαθημάτων που έχουν μείνει χωρίς διδάσκοντες, καθώς αυτοί μετακινήθηκαν ήδη σε άλλα σχολεία. Επιπρόσθετα, οι εν  λόγω εκπαιδευτικοί βρέθηκαν να διδάσκουν σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, κι αναγκάζονται να καλύπτουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, επειδή δεν έχουν γίνει  αντίστοιχες τροποποιήσεις των ωρολογίων προγραμμάτων.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες!».