Επικίνδυνη τροπή δείχνει να παίρνει η υπόθεση των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», οι οποίοι σε πρόσφατο βίντεό τους απειλούσαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους ακόμη και με τα όπλα, θεωρώντας μάλιστα ότι έχουν και τέτοιο δικαίωμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, στο καταστατικό της οργάνωσης προβλέπεται η συμμετοχή σε ένοπλο αγώνα. Το κείμενο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ενώ είναι και αναρτημένο στην ιστοσελίδα της.
Μάλιστα, το κείμενο αυτό έχει υπογραφεί από 2.000 ανθρώπους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Εντός του κειμένου οι «Θεματοφύλακες» θεωρούν ότι μπορούν να «πυροβολούν» και να «εκτελούν» χρησιμοποιώντας όπλα.
Η «ιερή δήλωση» των αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει η Realnews, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών και αποτελεί «οδηγό» στις έρευνες της Εισαγγελίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό το «μανιφέστο» θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Από το 2012 κυκλοφορεί το κείμενο
Το κείμενο διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης, και έχει επικαιροποιηθεί, περιλαμβάνοντας αναφορές όπως για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις προσφυγικές ροές. Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία, αναφέρει η Realnews.
Η «ιερή δήλωση» έχει υπογραφεί από τουλάχιστον 2.000 πολίτες και έχει κατατεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα. Αρχικά οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει η Realnews, δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης».
Στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης. «Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη  «Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για για την προστασία των συνόρων στον Έβρο