Φωτογραφία: ethnos.gr

Επιμένει στα μεγάλα λόγια για το μεταναστευτικό στον Έβρο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real.


Όπως είπε, η τουρκική προκλητικότητα στον Έβρο κορυφώνεται, ξεκαθαρίζοντας πως η Κυβέρνηση και ο ίδιος δεν προτίθενται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια». Όπως τόνισε, είναι σε πλήρη εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο «ΑΚΡΙΤΑΣ», ένα καλά επεξεργασμένο σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ως «φραγή σε κάθε ασύμμετρη απειλή… Θέλω να είμαι σαφής, για ακόμη μια φορά: Παράνομα από τον Έβρο δεν πρόκειται να περάσει κανείς».

Είναι η πολλοστή φορά που η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει πως ο Έβρος είναι απόλυτα θωρακισμένος, την στιγμή που οι αριθμοί την διαψεύδουν διαρκώς : Πριν από λίγες εβδομάδες, το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι το πρώτο επτάμηνο του 2022 στον Έβρο συνελήφθησαν 312 διακινητές και 3.554 μετανάστες! Για να συλληφθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σημαίνει ότι κατάφεραν να περάσουν στη χώρα μας, μέσω του δήθεν «αδιαπέραστου» Έβρου, ενώ δεν μπορεί ούτε κατά προσέγγιση να υπολογιστεί ο αριθμός όσων διαφεύγουν της σύλληψης και συνεχίζουν προς τα ενδότερα της χώρας.

Διαβάστε ακόμη  Η Λουκία Σαράντη του «Ακρίτα» νέα πρόεδρος στον ΣΒΕ