Θεοδωρικάκος: Επιταχύνουμε την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Το μήνυμα ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους», έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ, με θέμα «Η ασφάλεια της πατρίδας και των πολιτών. Προτεραιότητα στην πράξη». Ο Υπουργός ανέφερε ότι η ασφάλεια ξεκινάει από τα σύνορα της χώρας και εξήγγειλε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του φράκτη στον Έβρο.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εκλογές τονίζοντας: «όλοι μαζί θα σχηματίσουμε και πάλι την πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερό χέρι στο τιμόνι και σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα», εκφράζοντας αισιοδοξία για την αυτοδυναμία της ΝΔ. Ενώ σχολάζοντας την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι: «η δύναμη της δημοκρατίας είναι η συνέπεια και η λογική. Όχι ο λαϊκισμός. Σε όσους επιχειρούν να διχάσουν εγκαταλείποντας τη Βουλή, πιάνοντας στασίδι και πάλι στο πεζοδρόμιο απαντάμε: Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία». Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Δημήτρης Κούβελας, Κώστας Γκιουλέκας, Δημήτρης Μπαρτζόπουλος και Άννα Ευθυμίου, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας και Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊταντζίδης ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμα και η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Η ασφάλεια της Ελλάδας ξενικά από τα σύνορά μας

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ασφάλεια της πατρίδας μας ξενικά από τα σύνορα και επεκτείνεται στο εσωτερικό, σημειώνοντας ότι χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή και δημοκρατία. Και πρόσθεσε ότι για τη ΝΔ η ασφάλεια δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή συνταγματική επιταγή αλλά πρόκειται για «προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, την ίδια την ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους, λοιπόν. Ασφάλεια -πρώτα και κύρια- από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Και για τη θωράκισή τους επιταχύνουμε τις διαδικασίες επέκτασης του φράχτη στον Έβρο».

Διαβάστε ακόμη  Ασφυκτιούν τα νεκροταφεία στην Άνθεια – Ζητείται λύση από τη δημοτική αρχή

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των συνόρων ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι χάρη στις ενέργειες της Αστυνομίας και των συνοριοφυλάκων το 2022, απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών και συνελήφθησαν 1.491. «Η Ελληνική Αστυνομία είναι εκεί. Είναι εκεί για να φυλάει, να επιτηρεί, να παρεμβαίνει, να προστατεύει, αλλά και να διασώζει. Εφαρμόζει το σχέδιο «Ακρίτας»,  προασπιζόμενη τα σύνορα που της πατρίδας μας, που όμως είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και θα συνεχίσει να το κάνει.  Ας το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, με σαφήνεια, για ακόμη μια φορά: Απέναντι στις προκλήσεις, εμείς προτάσσουμε τον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Απέναντι στις απειλές, εμείς απαντάμε με αποφασιστικότητα. Τα σύνορά μας στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Παράνομα δεν πρόκειται να περάσει κανείς! Είναι ένα μήνυμα που υπαγορεύουν οι αξίες του πολιτισμού μας το διεθνές δίκαιο, αλλά και οι ίδια μας η ανθρωπιά».

Εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην διαδικασία επέκτασης του Φράχτη, στην αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικής επιτήρησης και στην τοποθέτηση ακόμη 400 συνοριοφυλάκων. «Χάρη σε αυτούς απολαμβάνουμε το αγαθό της ειρήνης. Γιατί, η ασφάλειά μας ξεκινά από τα σύνορά μας. Τα οποία υπερασπίζονται νέες και νέοι, σύγχρονοι ακρίτες. Οφείλουμε όλοι τη δέουσα τιμή, τον σεβασμό μας, στα παλικάρια της Πολεμικής Αεροπορίας, που έπεσαν στο καθήκον: στην υπηρεσία της πατρίδας! Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ!».

Πηγή: timeline.gr

(Φωτογραφία: reader.gr)