«Θες να φύγεις από το πατρικό σου;» – Το νέο βίντεο «Χάου Του #2»

Το νεανικό και με χιούμορ βίντεο στο πλαίσιο της καμπάνιας «Χάου Του» – Το πρόβλημα της στέγης σε συνάρτηση και με τα εισοδήματα των νέων

Ήρθε το 2023 και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τηρεί την υπόσχεση για την αποκάλυψη της καμπάνιας  «Χάου Του» που απευθύνεται στους νέους και τις νέες 17 – 24 ετών. Μετά το άκρως πετυχημένο πρωτοχρονιάτικο teaser o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλ. Τσίπρας με ανάρτηση στα social media παρουσιάζει το πρόβλημα της στέγης σε συνάρτηση και με τα εισοδήματα των νέων.  «Θες να φύγεις από το πατρικό σου; Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα… ή μήπως όχι;» γράφει στην ανάρτησή του ο Αλ. Τσίπρας και ακολουθεί ένα νεανικό και με χιούμορ βίντεο.

Η στέρηση των υλικών προϋποθέσεων της αυτόνομης διαβίωσης είναι τέτοια που αποτρέπει την ανεξαρτητοποίηση από την πατρική/μητρική οικογένεια και καταδικάζει τους νέους και τις νέες σε ένα καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας, εργασιακής, οικονομικής και ευρύτερης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσδοκίες τους από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη  Ανακαλείται η άδεια της πρώην τράπεζας Έβρου

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην προγραμματική πρόταση για την στέγη και το εισόδημα των νέων της χώρας αναφέρει:

Αιχμή του δόρατος είναι η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αλλά πλέον εν μέσω πληθωριστικής κρίσης και η υιοθέτηση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Επομένως για το τρέχον έτος με πληθωρισμό 10% ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 880 ευρώ.

Κατάργηση νόμων Χατζηδάκη

Διπλασιασμός επιδότησης ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών: 140€/μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 280€/μήνα για ζευγάρι με ένα παιδί, 350€/μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά. Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων.

Έλεγχος και κανόνες στο Airbnb.

Δημιουργία τράπεζας στέγης από υπάρχοντα διαμερίσματα και κατοικίες ώστε να διατεθούν κατά προτεραιότητα σε νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.