Θίχτηκε ο Ηλίας Δαστερίδης από την αγωνία μίας εκπαιδευτικού

Όταν σου δείχνουν το δάσος και κοιτάς το δάχτυλο… Θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος αυτού του θέματος. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του 4ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης σε πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, μέσω του οποίου μπορεί να λάβει το ποσό των 800.000 ευρώ για να εκσυγχρονιστεί κτιριακά, μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά.

Μόνο που όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης Πόλη και Πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Δήμος αντί να βοηθά το σχολείο, προετοιμάζοντας ή έστω χρηματοδοτώντας την απαραίτητη μελέτη, βάζει εμπόδια και καθυστερεί προβάλλοντας δικαιολογίες, με κίνδυνο την απώλεια των χρημάτων.

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση και της Διευθύντριας του 4ου ΕΠΑΛ Βασιλικής Καλαμάρη, η οποία εξέφρασε την αγωνία της για τον κίνδυνο να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία για το σχολείο, παρά τον μεγάλο αγώνα που έχει κάνει η ίδια. Κάπου εκεί, λοιπόν,  ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Δαστερίδης αντί να προβληματιστεί για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής και να συμμεριστεί την αγωνία της εκπαιδευτικού για την κατάληξη της υπόθεσης, αποφάσισε να εκφράσει την ενόχλησή του για τον…τόνο της φωνής της! «Μας μαλώνετε;» είπε ο κύριος Δαστερίδης, που δεν μπόρεσε να αντέξει την πικρή αλήθεια για την καταφανή κωλυσιεργία της δημοτικής αρχής. Η κυρία Καλαμάρη, έκπληκτη, ζήτησε συγνώμη, λέγοντας πως απλώς είναι έντονη η φωνή της, όπως σχεδόν κάθε εκπαιδευτικού, άλλωστε. 

Διαβάστε ακόμη  H πτώχευση της Shelman και ο… αγοραστής με χρέη εκατομμυρίων στο δημόσιο

Μία πρόταση προς τον εύθικτο κύριο Δαστερίδη: Ας αρχίσει να ακούει την ουσία των όσων λένε οι πολίτες, κι ας μην ασχολείται με την ένταση της φωνής τους, που, στην τελική, θα είναι όσο δυνατή θέλει ο καθένας, ειδικά όταν τον πνίγει το δίκιο. Έρχονται εκλογές και θα είναι χρήσιμο να πάρουν όλοι στη δημοτική αρχή τα μηνύματα του κόσμου, αντί να κολλάνε σε αστείες λεπτομέρειες.

Στο κάτω-κάτω, ο κύριος Δαστερίδης και οι συν αυτώ, εκλέχθηκαν για να ακούνε και να λύνουν προβλήματα. Όχι για να κάνουν παρατηρήσεις, λες και είναι εν ώρα υπηρεσίας και πρέπει να επιβάλλουν την τάξη…