Θολό τοπίο για φιλοξενίες παράνομων μεταναστών στη Θράκη

Στα τυφλά και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση έχει αφήσει η κυβέρνηση ακόμη και τους βουλευτές της στη Θράκη, αναφορικά με το ενδεχόμενο ενοικίασης ξενοδοχείων και καταλυμάτων και στην περιοχή μας, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε αυτά πρόσφυγες και αλλοδαποί μετανάστες που δικαιούνται άσυλο!

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα του θολού αυτού τοπίου, είναι οι απαντήσεις που έδωσε σε συνέντευξή του στο ράδιο Χρόνος ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ερωτηθείς για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς ξενοδόχους, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο κείμενο της οποίας δεν εξαιρείται η Περιφέρεια ΑΜΘ, ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε κατ’ αρχήν ότι «δεν ξέρω ακριβώς πώς σχεδιάζεται (εν. το πρόγραμμα)» και κατέληξε στην άποψη ότι «η Θράκη δεν είναι κατάλληλη για τέτοιου είδους φιλοξενία» εννοώντας φυσικά την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Στο θέμα παρενέβη και ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης,  ο οποίος αναφέρει πως «σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να εγκατασταθούν δομές προσωρινής φιλοξενίας οποιασδήποτε μορφής στη Θράκη», για τους εξής 4 βασικούς λόγους:

«Υπάρχουν σοβαρές και θεμελιώδεις παράμετροι που πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα στη σκέψη των υπευθύνων:

-Επάρκεια και αποκλειστική διαθεσιμότητα προσωπικού περίθαλψης και ασφάλειας.

-Επάρκεια προσωπικού διεκπεραίωσης διαδικασιών που αφορούν σε χορήγηση ασύλου, επιστροφή στον τόπο προέλευσης κλπ.

-Πληθυσμιακής ισορροπίας και δυνατότητες έστω και προσωρινής συμβίωσης.

-Ζητήματα συνοριακής ασφάλειας και φύλαξης της συνοριακής προσπελασιμότητας».