Άφοβα μπορούν να αλιεύουν οι ψαράδες και να καταναλώνουν οι πολίτες τα αλιεύματα και άφοβα μπορούν να κολυμπούν οι τουρίστες, καθώς οι μικροβιολογικές αναλύσεις από τα δείγματα των νερών που έλαβε το ΙΝΑΛΕ, βγήκαν πεντακάθαρες και πως η κουρτίνα του πλαγτόν δεν είναι τοξική.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης, ο οποίος υπογράμμισε πως με εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, οι δειγματοληψίες θα συνεχισθούν και μάλιστα σε αρκετά ευρεία έκταση μέχρι και το θερμαϊκό, μέχρι την πλήρη εξάλειψη του φαινομένου το οποίο πια φαίνεται να είναι σε κάμψη.

Ο κ. Καραγιώργης στεκόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων ανέφερε την αποζημίωση των αλιέων που μπορεί να γίνει λόγω της πανδημίας του covid-19, αλλά και μία άλλη περίπτωση οριζόντιας αποζημίωσης που προέκυψε, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης «πιέζει», να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Διαβάστε ακόμη  Πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε δημόσια συνεδρίαση για τον Απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.