Θύμα ξυλοδαρμού δάσκαλος στο Δροσερό Ξάνθης

Στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύτηκε ένας εκπαιδευτικός από το Δροσερό Ξάνθης, όταν άγνωστοι τού έστησαν καρτέρι έξω από το σχολείο, για ένα ενδοσχολικό ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Το συμβάν, όπως και άλλα κρούσματα με υλικές ζημιές σε οχήματα εκπαιδευτικών, αποδίδεται σε Ρομά που έχουν πρόσφατα μετεγκατασταθεί στην κατά τα άλλα φιλήσυχη περιοχή από την Αθήνα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον ξυλοδαρμό του δασκάλου, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Αχιλλέας Γερόπουλος ανέφερε στο Εθνος επακριβώς ότι «ο εκπαιδευτικός εισήχθη την Πέμπτη (14/3) στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική με κρανιοεγκεφαλικά θέματα και σήμερα θα πάρει εξιτήριο. Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Δεν είναι σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, ωστόσο οι γιατροί του νοσοκομείου τον κράτησαν, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θα πάρει εξιτήριο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος τόνισε για το θέμα: «Ενημερώθηκα ότι ο άνθρωπος αυτός έχει αιμάτωμα κάτω από το μάτι. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «ο Υπουργός Παιδείας, όταν είχε σκοτωθεί ένα παιδάκι από μια «αδέσποτη» σφαίρα σε ένα περιστατικό με εμπλοκή Ρομά, είχε πει ότι θα λάβουν μέτρα για τους Ρομά, ότι θα μειώσουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη κλπ. Θα πρέπει να γίνουν νέα σχολεία και νηπιαγωγεία, θα πρέπει να υπάρχουν προγράμματα για ένταξη Ρομά και κυρίως το Δροσερό να μην είναι «άβατο» από πλευράς αστυνόμευσης και να υπάρχουν και κοινωνικά προγράμματα…»