Τι αλλάζει στα εισιτήρια των γηπέδων: Όλες οι λεπτομέρειες – Πότε εφαρμόζονται τα νέα μέτρα

Ο τρόπος εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα αλλάζει, με νέα μέτρα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο των μέτρων κατά της οπαδικής βίας

Σύμφωνα με τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τα γήπεδα της Super League θα ανοίξουν ξανά στις 12 Φεβρουαρίου, όμως για να επιτραπεί η είσοδος στα γήπεδα θα πρέπει οι φίλαθλοι να συμμορφωθούν στις νέες οδηγίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην ΕΡΤ1 ανέφερε κάποιες διαφοροποιήσεις που θα ισχύουν για τα εισιτήρια, τα οποία αλλάζουν εντελώς μορφή.

Χαρακτηριστικά επισήμανε πως δεν θα υπάρχουν ακριβώς εισιτήρια σε χάρτινη μορφή και όλα θα γίνονται με QR code και με έλεγχο ταυτοποίησης στα τουρνικέ, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς: 

«Όσοι πήγαν να δουν το Super Cup του καλοκαιριού μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Σεβίλλης, θα είδαν οτι δεν υπήρχαν χάρτινα εισιτήρια. Πήγαιναν με το κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο έχει την δυνατότητα να κάνει και ταυτοποίηση του κατόχου του εισιτηρίου. Με αυτό ανέπαφα θα πηγαίνει στο τουρνικέ, να ανοίγει και να μπαίνει, χωρίς να χρειάζεται αστυνομική δύναμη για την ταυτοπροσωπία.

Διαβάστε ακόμη  Αναστάτωση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από υπερθέρμανση ανελκυστήρα

Μέχρι τώρα αυτό που γινόταν ήταν ο έλεγχος των καμερών μια φορά το χρόνο πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τώρα θα υπάρξει μία καθημερινή επιτήρηση για το εάν δουλεύουν τα συστήματα και να παίρνουμε την έγκριση από την αστυνομία.

Στο θέμα της εισόδου των θεατών στα γήπεδα δε θα γίνεται με ντου ή με κάποια φωτοτυπία ενός QR Code που δεν ξέρεις ποιος είναι. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όταν του έγινε ερώτηση, για το αν θα είναι έτοιμος για να εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος τρόπος εισόδου στα γήπεδα στις 12 Φεβρουαρίου, απάντησε:  «Αυτός είναι ο στόχος. Να έχουμε τα συστήματα σε εφαρμογή. Στο μεσοδιάστημα θα έχουμε και τη συνεργασία των ομάδων που και αυτές έχουν κοινό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε έναν κοινό εχθρό».

Πηγή: in.gr