Τη «Δημοκρατία των ολίγων» του Κλεισθένη που πέρασε το τεχνικό του πρόγραμμα, στηλιτεύει τώρα ο Λαμπάκης

Τα καλά και συμφέροντα, που λέει ο λαός, ισχύει απόλυτα στην περίπτωση της αψυχολόγητης ανακοίνωσης της παράταξης Λαμπάκη, με την οποία σχολιάζει την εκλογή του Γιώργου Καϊσα στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και έλαβε λιγότερες ψήφους από τον συνυποψήφιο Γιώργο Κιζιρίδη.

Ο κ. Λαμπάκης θυμήθηκε τώρα τη «Δημοκρατία των ολίγων», όταν πριν λίγες μόνο εβδομάδες πανηγύριζε για το γεγονός ότι για το 2022 εγκρίθηκε η εισήγηση της παράταξής του για το τεχνικό πρόγραμμα, ακριβώς χάρη στο νόμο του Κλεισθένη και τα όσα προβλέπει.

Διαβάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ… ΟΛΙΓΩΝ

Όποιος δεν παρακολούθησε την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή νέου προεδρείου, έχασε.

Έχασε για πολλούς λόγους.

Αλλά κυρίως έχασε γιατί εκτυλίχθηκαν όλα αυτά τα οποία είχαμε επισημάνει και είχαμε προβλέψει πως θα συμβούν όταν γινόταν οι διαδικασίες για την θέσπιση του περιβόητου Κλεισθένη.

Διαβάστε ακόμη  «Βόμβα» ΡΑΣ: «Όλοι ήξεραν!» – Προειδοποίησαν με επιστολή την κυβέρνηση 4 ημέρες πριν την τραγωδία

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να εκλεγεί ως πρόεδρος αυτός που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους (!!), μόλις 15, έναντι του άλλου υποψήφιου που συγκέντρωσε 20 ψήφους!

Πώς γίνεται αυτό το παράδοξο;

Γίνεται!

Γιατί έτσι ορίζει ο Κλεισθένης. Να κερδίζουν αυτοί που είναι  λιγότεροι εις βάρος της πλειοψηφίας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Έτσι δεν είναι;

Κάπως έτσι φτάσαμε στην Δημοκρατία των ολίγων. Αν προσμετρήσουμε και τον παράγοντα της ποιότητας που έχει απομείνει, τότε οι δημότες θα πρέπει να ανησυχούν.

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λοιπόν θα είναι ο κ. Κάϊσας, ενώ Αντιπρόεδρος ο κ. Βαταμίδης με 18 ψήφους (17 λευκά) και Γραμματέας ο κ. Κουρτίδης με 22 ψήφους (12 λευκά και 1 άκυρο).

Εδώ θα ‘μαστε να παρακολουθούμε κ. Καΐσα. Καλή αρχή.