Τι είπε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Αλεξανδρούπολη

Αναβάθμιση υποδομών στο τελωνείο των Καστανιών, κατασκευή γέφυρας σύγχρονης διόδου που θα έχει τις προδιαγραφές να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς προϊόντων και επισκεπτών και αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ελλάδας – Κωνσταντινούπολης καθώς μια σύγχρονη γραμμή θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά την μεταφορά προϊόντων και επιβατών αποσυμφορώντας αισθητά τα τελωνεία. Αυτά ήταν τα 3 στοιχεία που αφορούσαν τον Έβρο και αναφέρθηκαν στη χθεσινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Αλεξανδρούπολη.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της στην κριτική στην Κυβέρνηση και επικέντρωσε στα εθνικά θέματα.

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Με μια του κίνηση έκανε τρεις μεγάλες ζημιές», δήλωσε η κ. Γεννηματά μιλώντας σε πολιτική εκδήλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

«Πρώτη: Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης», σημείωσε.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη σε δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι «χρειάστηκαν «λίγες ημέρες μόνο από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού».

«Μας κάλεσε να απαντήσουμε εμείς ως Ελλάδα, για το αν στη χώρα μας ομιλείται η δήθεν «Μακεδονική» γλώσσα, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ανύπαρκτης μειονότητας» συμπλήρωσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανοίγει ανύπαρκτα ζητήματα με την Τουρκία όταν οι προκλήσεις της Άγκυρας είναι συνεχείς.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενο της δίωρης συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό. Ο υπουργός Εξωτερικών σπεύδει αυτοβούλως να αναγνωρίσει «δικαιώματα» της Τουρκίας στα μεγάλα ενεργειακά θέματα στην περιοχή. Ξεκίνησε τις εκπτώσεις στα ελληνικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην ελληνική Βουλή ανοίγουν θέμα «συμβιβασμών», στο Αιγαίο. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες μας ζήτησε να μην είμαστε «μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», τώρα ανακάλυψε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «παραδώσει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης στα χέρια τρίτων»», είπε η κ. Γεννηματά για να τονίσει: «Ρωτάμε ευθέως. Τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση; Ποιες πρωτοβουλίες παίρνει παραμονές εκλογών, τις οποίες αγνοούν όχι μόνο τα ελληνικά κόμματα, αλλά και οι Έλληνες πολίτες;»

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κ. Γεννηματά, κάλεσε σε στήριξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Σιμιτσή και ανέφερε “Από εδώ από τη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη σας καλώ όλες και όλους να ξεκινήσουμε τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις κάλπες που έρχονται το 2019”.