Τι σου κάνουν οι εκλογές: «Ξαφνικές» αγάπες Μέτιου – Μαυρίδη

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, που είναι άγνωστο πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Δήμο Ορεστιάδας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, ξαφνικά, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, βρήκε τον δρόμο και όχι μόνο επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ, αλλά έκανε και εξαγγελίες! Τα παλιά πάθη και οι έντονες συγκρούσεις μεταξύ τους, κυρίως για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου, φαίνεται πως ανήκουν στο παρελθόν, αφού στο παρόν κυριαρχούν τα αισθήματα συμπάθειας. Κάτι το ΕΣΠΑ, κάτι οι εκλογές, κάτι η κοινή κομματική ταυτότητα έκαναν τον κύριο Μέτιο να θυμηθεί ξαφνικά την Ορεστιάδα και τον κύριο Μαυρίδη να τον υποδεχθεί σαν έναν καλό φίλο από τα παλιά.

Όπως μεταδίδει λοιπόν η ΕΡΤ, ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε χθες από την Ορεστιάδα την ένταξη του Δήμου στο χρηματοδοτικό σκέλος του νέου ΕΣΠΑ που αφορά τη “Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση” με πόρους έως 15 εκ. ευρώ. “Αρχίστε τον σχεδιασμό, η απόφαση αυτή αποτελεί έμπρακτη στήριξη του βορείου Έβρου” ανέφερε ο κ. Μέτιος, με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, να “διαβεβαιώνει ότι υπάρχει ετοιμότητα για την αξιοποίηση των 15 εκ. ευρώ, και τα χρήματα αυτά θα πιάσουν τόπο”. Ο κ. Μέτιος ανακοίνωσε επίσης την αύξηση της χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του  μουσείου Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης, κατά 2,2 εκ. ευρώ, ποσό που απαιτείται συμπληρωματικά μετά την τροποποίηση της μελέτης του έργου, για το οποίο έχουν ήδη εξασφαλιστεί 10,9 εκ. ευρώ. “Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται πλέον στα 13,1 εκ. ευρώ”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Ωστόσο κι επειδή εμείς δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου, ας υπενθυμίσουμε σε όσους έχουν, δύο μόνο χαρακτηριστικά δημοσιεύματα που αποτύπωναν την ταραγμένη σχέση των δύο ανδρών, όταν οι εκλογές ήταν ακόμη κάπως …μακριά.

Ιανουάριος 2021 – Status radio

Σε απόλυτη ρήξη κατέληξε η χθεσινή ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την (μετ’ εμποδίων) συζήτηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Ορεστιάδας και Προέδρου της ΠΕΔ Βασίλη Μαυρίδη. Ο Δήμαρχος συμμετείχε στη συνεδρίαση διότι συζητούνταν η έκδοση ψηφίσματος κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου. Ο Περιφερειάρχης σχολίασε την στάση του Δημάρχου, λέγοντας ότι ο κ. Μαυρίδης συζητούσε επί 4 μήνες με τον Υπουργό την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και μετά ζήτησε βοήθεια για την αποτροπή της κατάστασης που ο ίδιος δημιούργησε». Έξαλλος ο Δήμαρχος, διέψευσε κατηγορηματικά τον Περιφερειάρχη δηλώνοντας ρητά για μία ακόμη φορά ότι με τον Υπουργό συζήτησε μόνο μια αφορά για την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και μόνο του ΚΥΤ Φυλακίου και ουδέποτε στην συζήτησή τους, ακούστηκε η λέξη «επέκταση», γεγονός που επιβεβαιώνει σήμερα πλέον και ο ίδιος ο κ. Μηταράκης. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε σήμερα στον STATUS 94.2, ότι ο Περιφερειάρχης ψεύδεται και ότι λειτουργεί ως Δούρειος ίππος του Υπουργού Νότη Μηταράκη. «Επιχειρεί μάλιστα εντελώς αυθαίρετα, να φορτώσει την ευθύνη της ενδεχόμενης επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στον Δήμαρχο προσπαθώντας να κρύψει με τον τρόπο αυτό την δική του ανικανότητα και ανυπαρξία σε όλη αυτή την υπόθεση» κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.

Διαβάστε ακόμη  Ασφυκτιούν τα νεκροταφεία στην Άνθεια – Ζητείται λύση από τη δημοτική αρχή

Οκτώβριος 2021 – evrosonline

«Αγνοούμαστε στο σχεδιασμό, ας μην κοροϊδευόμαστε… Σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση β’  βαθμού έχουμε σχέση πολιτικής χειραγώγησης και διαχειριστικής εκμετάλλευσης. Αυτή η είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να βασίζεται η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στις τυχόν σχέσεις που θα έχει με τις περιφερειακές  αρχές». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων από το συνέδριο της ΚΕΔΕ την Παρασκευή ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Όπως είπε, «δεν υπάρχει ουσιαστική συμμετοχή των Δήμων στη διαμόρφωση χρηματοδοτικών προγραμμάτων…  Στα ΕΣΠΑ, αυτό που θέλει κατά 99% η Περιφερειακή Αρχή, αυτό προχωρά, εμείς διορθώνουμε κάποια ψιλοπράγματα.. Από την άλλη, οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουμε εκείνα τα εργαλεία, ώστε να προετοιμαστούμε για να υποβάλλουμε προτάσεις και να αξιοποιήσουμε τα τεράστια χρηματοδοτικά εργαλεία».