Ένα … αξιοπερίεργο στοιχείο εντοπίσαμε στο ενημερωτικό δελτίο της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σχετικά με τον απολογισμό των δράσεων και παρεμβάσεών της για το μήνα Νοέμβριο.

Όπως αναφέρεται, έγιναν 224 καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας, σε όλη την ΑΜΘ, ενώ  ο αριθμός των ελέγχων ήταν 364. Από όλες αυτές τις καταγγελίες, από όλους αυτούς τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν μόλις 8 παραβάσεις, ενώ δεν σφραγίστηκε κανένα κατάστημα. Όπως μάλιστα διευκρινίζεται στο ίδιο δελτίο, πέρα από τις 8 παραβάσεις, «στις υπόλοιπες περιπτώσεις ουδέν διαπιστώθη».

Πώς γίνεται να υπάρχουν 224 καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας, που μπορεί να προκλήθηκε είτε από γείτονες, είτε από καταστήματα, είτε από συγκεντρωμένα άτομα σε δημόσιους χώρους και η αστυνομία να διαπιστώνει παραβάσεις μόνο σε 8 περιπτώσεις, είναι άξιο απορίας. Στις υπόλοιπες 216 περιπτώσεις, είτε η φασαρία σταμάτησε πριν εμφανιστεί η αστυνομία, είτε ήταν αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων που έκαναν τις καταγγελίες. Επειδή όμως είναι γεγονός ότι και σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, αρκετά συχνά, υπάρχει αποδεδειγμένα διατάραξη της κοινής ησυχίας, από διάφορες «πηγές», που προκαλούν πολλά παράπονα στους πολίτες, από τα οποία κάποια αφορούν και την πολύ ελαστική στάση της αστυνομίας, καλό θα είναι να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν μπορεί πχ μια ολόκληρη γειτονιά να  ξενυχτά από τα decibel ορισμένων και η αστυνομία να αρκείται σε βόλτες με το περιπολικό, μήπως και συγκινηθούν…

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης : Θερμαινόμενοι χώροι ανοικτοί και διαθέσιμοι για τους πολίτες κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.