Η πρώτη δια ζώσης τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αλεξανδρούπολης, ξεκίνησε με τις γνωστές εντάσεις ανάμεσα στην δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση. Ανάμεσα στα θέματα που κυριάρχησαν στο πρόγραμμα της ημερήσιας διάταξης το ενδιαφέρον μονοπώλησε η αντικατάσταση του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Τ.Ι.Ε.Δ.Α και η παύση της κ. Ποριαζίδου Αλεξάνδρας από πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Κέντρου της πόλης μας και η αντικατάσταση της.

 Στο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα όπως το ατύχημα που συνέβη προ ολίγων ημερών στον ρομποτικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο δικαστικός αγώνας των συμβασιούχων υπαλλήλων του δήμου που προσελήφθησαν την περίοδο της μεγάλης έξαρσης του COVID – 19 καθώς και το πρόβλημα που έχει προκύψει στο περιφερειακό ιατρείο της Χιλής.

 Ο δήμαρχος αποφάσισε την αντικατάσταση προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Νέος πρόεδρος ορίζεται ο κ. Σεραφειμίδης Αναστάσιος ο οποίος αντικαθιστά τον κ. Δέλκο Βασίλειο και τα τακτικά μέλη που αντικαθίστανται, είναι η κ. Δανάη Κονδύλη από το μέχρι τώρα αναπληρωματικό μέλος Παναγιώτα Δερμεντζοπούλου και αντικατάσταση του κ. Γιώργου Παπαδόπουλου από την κ. Βιργινία Μπουτζίκα. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιος αναλαμβάνει την θέση της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του δήμου.

Ο κ. Ζαμπούκης αποφάσισε την παύση της κ. ΠοϊραζίδουΑλεξάνδρας, έπειτα από μία καταστροφική θητεία στο Κ.Ε.Π.Α.Κ.Υ, καθώς σύμφωνα με την αντιπολίτευση η κυρία Ποϊραζίδου άφησε το πολυκοινωνικό κέντρο του δήμου μας με μία σωρεία τραγικών ελλείψεων. Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, δέχτηκε έντονη και δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση για την στήριξη που παρείχε στην κυρία Ποϊραζίδου, για όλα όσα συνέβησαν στη θητεία της και ιδιαίτερα για τις κακές σχέσεις που ανέπτυξε με τους εργαζόμενους.Έπειτα  λοιπόν από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου νέος πρόεδρος του πολτκοινωνικού κέντρου επελέγη ο κ. Γκουγκουλάκης Χρήστος, καθώς έπειτα από μία εξαιρετική θητεία στην διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α ως υποδιοικητής, η δημοτική αρχή αξιολόγησε το έργο του και έκρινε πως πρέπει να αναλάβει τα ηνία του πολυκοινωνικού κέντρου.

Διαβάστε ακόμη  Νέο περιστατικό ηλεκτρονικής απάτης στο Τυχερό 

Στην ερώτηση του κ. Μυτιληνιού αναφορικά με το ατύχημα στον ρομποτικό κάδο, ο Δήμαρχος, τόνισε ότι δεν υπήρξε θέμα ελλιπούς συντήρησης του. Σημείωσε δε ότι λήφθηκε δείγμα σχετικά με την διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων και ότι επρόκειτο για ένα ατυχές περιστατικό.

Στην ερώτηση του κ. Μυτιληνιού σχετικά με το ιατρείο της Χιλής ο κ. Ζαμπούκης, ανέφερε πως δεν έχει περάσει πολύς καιρός, από τότε που ξεκίνησε ξανά η συνταγογράφηση φαρμάκων από τα περιφερειακά ιατρεία και ότι το πρόβλημα των κατοίκων της Χιλής θα λυθεί πολύ σύντομα.

Σε ερώτηση της κ. Δραμανίδου αναφορικά με την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων του δήμου απάντησε ο κ. Ζαμπούκης λέγοντας ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να παρίσταται στο δικαστήριο και ότι αν κερδίσουν οι συμβασιούχοι τα ασφαλιστικά μέτρα ο δήμος θα πρέπει να βρει τρόπο να πληρώσει τους εργαζομένους. Τονίζοντας παράλληλα πως σε κάθε περίπτωση εκκρεμούν νέες προσλήψεις για την πλήρωση των αναγκών του δήμου.