Τιμή στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα από την Περιφέρεια ΑΜΘ

Τιμή στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα, πρόκειται να αποδοθεί σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, σύμφωνα και έγγραφο τουΥπουργείου Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης. Ο Εορτασμός του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθεί την 13η Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα λάβουν χώρα σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην πόλη της Κομοτηνής έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Κτιρίων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 12ης Οκτωβρίου μέχρι και την δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Κτιρίων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, από τη δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019
Πραγματοποίηση ομιλιών στα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης, για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019
10:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Δ/νση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ και η 29η ΤΑΞΠΖ.
Τελετάρχες ορίζονται ο Αθανάσιος Χριστοδουλάκης & η Ευγενία Εξακοΐδου