Την 3η θέση στο βάθρο απέσπασε ο ΟΦΘΑ στην Regatta ιστιοπλοϊας.

Η ομάδα του ΟΦΘΑ για ακόμη μία φορά με μία νέα και ανανεωμένη αγωνιστικά ομάδα συμμετείχε στην Friendship Regatta 2022 και τερμάτισε 3η στην κατηγορία του (performance ) και 9η ο στην γενική overall. Aγωνίστηκε απέναντι σε είκοσι διεθνή πληρώματα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ανοικτής θαλάσσης Friendship regatta διεξάχθη μεταξύ (01 – 06) Ιουλίου περιλάμβανε 4 αγωνιστικές ημέρες και 1 ημέρα ξεκούρασης. Την πρώτη ημέρα τα σκάφη αγωνίστηκαν στο Φανάρι της Κομοτηνής σε παράκτιες τριγωνικές διαδρομές 6/12 ναυτικών μιλίων με χαμηλές εντάσεις ανέμους.

Την δεύτερη ημέρα τα σκάφη ξεκινήσανε για μια δύσκολη ιστιοπλοϊκά διαδρομή που περιελάμβανε την απόσταση Φαναρίου – Καμαριώτισσας με ποικιλία εντάσεων ανέμους και με ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό ενδιαφέρον για όλα τα σκάφη έως και τον τερματισμό. Διαδρομή περίπου 35 ναυτικών μιλίων.

Την τρίτη Αγωνιστική ημέρα ήτανε ίσως η πιο απαιτητική ιτιοπλοϊκά διαδρομή, αφού τα περισσότερα
σκάφη δεν καταφέρανε να τερματίσουνε. Τα σκάφη που τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδρομή και να τερμάτισαν τα βρήκε η νύχτα, αφού οι εναλλαγές των ανέμων ήταν διαρκείς και συνεχόμενες. Η διαδρομή περιελάμβανε την απόσταση Καμαριώτισσα – Λιμένας, δηλαδή τα σκάφη διένυσαν μια διαδρομή περίπου 38 ναυτικών μιλίων.

Διαβάστε ακόμη  ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αποκαλύφθηκε ο πανικός του μπροστά στο δημοκρατικό κύμα που θα τον σαρώσει

Την τέταρτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης τα σκάφη αγωνίστηκαν και πάλι σε τριγωνικές παράκτιες διαδρομές μπροστά στον Λιμένα Θάσου διανύοντας απόσταση 12 ναυτικών μιλίων. Ο αέρας δυσκόλεψε ιδιαιτέρως τα σκάφη από την εκκίνηση έως ότου κάνει την εμφάνιση του λίγη ώρα πριν λήξει το χρονικό όριο τερματισμού.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της τετάρτης στον Λιμένα Θάσου κατατάσσοντας το σκάφος ΝΕΛΑ του
Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, στο βάθρο αφού κατέλαβε την 3η θέση.

Η ομάδα αποτελούνταν από τους ιστιοπλόους:

  • Αποστόλου Χρήστος
  • Πατέλη Μάρθα
  • Μπερμπερίδης Μανώλης
  • Μπέρδου Σαββίνα
  • Σακαλίδου Μαρία
  • Διδασκάλου Νάσος