Την ακτοπλοϊκή και την αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με την Αλεξανδρούπολη ζητά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, μετά το αίτημα για αεροπορική, ζητά και ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο περιοχών. «Η αγορά των Βαλκανίων μπορεί να έρθει πιο κοντά»

Στη σύνδεση της Μυτιλήνης με την Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη γενικότερα, όχι μόνο με αεροπλάνα, αλλά και … με βαπόρια, στοχεύει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωσταντίνος Μουτζούρης.

Σε συνέχεια του αιτήματος που είχε αποστείλει τον Δεκέμβριο προς τις δυο αεροπορικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, Aegean Airlines και SKY Express, για την αεροπορική διασύνδεση της Μυτιλήνης με τη Θράκη, μέσω του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, υπέβαλε ανάλογο αίτημα και προς τις Ακτοπλοϊκές Εταιρίες Sea Jets Ferries και Levante Ferris ζητώντας την διασύνδεση των λιμένων της Λέσβου με αυτό της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Αναστάτωση στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από υπερθέρμανση ανελκυστήρα

Στο αίτημα αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι για τους οποίους η σύνδεση αυτή θα ενισχύσει και τις δυο περιοχές συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τους.

Ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Περιφερειακή Αρχή αναζητά τρόπους για να αυξήσει την προσβασιμότητα προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βρισκόμαστε σε επαφή με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες και αναμένουμε την θετική τους ανταπόκριση για την σύνδεση με την Θράκη και κατ΄ επέκταση με τα Βαλκάνια. Η αγορά των Βαλκανίων και των 50 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, μπορεί να έρθει πιο κοντά στα νησιά μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό μας».