Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύρου τζιχαντιστή αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος Σύρος που κατηγορείται για συμμετοχή στον ISIS και που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στον ανακριτή της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να απολογηθεί. Ο ανακριτής αποφάσισε μετά από αρκετές ώρες που διήρκησε η διαδικασία την προσωρινή κράτησή του.

Η  δικηγόρος του κατηγορούμενου δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία ότι ο πελάτης της ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στον ISIS.

Από νομικής πλευράς πάντως έως τώρα δεν έχει ακυρωθεί η πρώτη του απολογία καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αυτό σημαίνει – εκτός αν τελικά ακυρωθεί με βούλευμα – πως ότι είπε στην πρώτη του απολογία, είναι σε ισχύ.

Ακόμα και αν ο 32χρονος ανήκει όμως στον στρατό των ανταρτών που μάχονται κατά του Άσαντ, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είχε τρομοκρατική δράση καθώς ο συγκεκριμένος στρατός που αρχικά εξοπλίστηκε από τους δυτικούς, παρουσίαζε ανάλογη δράση με αυτή της ISIS και αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από εξτρεμιστές Μουσουλμάνους, όπως και η ISIS. Μόλις λίγες μέρες πριν η είδηση ότι αντάρτες αποκεφάλισαν εν ψυχρώ ένα μικρό παιδί, έκανε το γύρο του κόσμου. Η βάρβαρη δολοφονία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε με το βίντεο να αναρτάται σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, διαπράχθηκε από ισλαμιστές αντάρτες που μάχονται κατά του Άσαντ ενώ οι ανώτεροι της οργάνωσης απάντησαν ότι αυτό ήταν ένα “ατομικό λάθος”….

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Όσον αφορά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία η συνήγορος του 32χρονου αναφέρει: “Στην συνέχεια στις 05-09-2017 έγινε σε βάρος του καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, από τρίτο πρόσωπο, και όχι τη γυναίκα του, για την οποία μέχρι σήμερα η ποινή του έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς άσκησε το ένδικο μέσο της εφέσεως, πλην όμως κατά την καταγγελία αυτή, δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, καθώς  η κάρτα ασύλου του του χορηγήθηκε στις 19-09-2017, δηλώθηκε στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών και για το λόγο αυτό του απαγορεύθηκε η είσοδός του στη χώρα στης 15-10-2017, ενώ ήδη είχε λάβει κάρτα ασύλου και 2 μέρες πριν τη σύλληψή του στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε έρθει για να δώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη για το άσυλο”.

Επίσης, ο ο ίδιος ο 32χρονος φαίνεται πως έχει αποκαλύψει ότι υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης του CNN.